RETRO RÁDIÓ

Fehér rózsák Andy Vajna sírján -Vajon Vajna Timi küldte őket?

Az özvegy jelenleg Amerikában van, ám a Metropol képei alapján a két éve elhunyt néhai férjének fehér rózsa csokrot küldetett a sírjára.Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.08.02.
andy vajna

Tegnap ünnepelte volna 77. születés napját Vajna András, ismertebb nevén Andy Vajna. A két éve elhunyt producer sírja a rossz idő miatt üreskés, ám a fotóriporterünk szerint özvegye, Vajna Tímea nem feledkezett meg egykori kedveséről.

Fehér rózsa

A Metropol fotósa egy csokor fehér rózsát talált vasárnap délelőtt a Vajna sírjánál, a Fiumei úti temetőben. A virághoz rakott kis levélen a következő állt;

-Isten éltessen Andym

Komoly érzelmeket szimbolizál ez a csokor Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

A személyes hangvételű üzenet alapján arra következtetünk, hogy a csokrot Vajna Tímea küldethette, aki jelenleg Amerikában tartózkodik, ám elhunyt férje születésnapjára és halálának évfordulójára mindig valami kedvességgel készül.

Csöndbe burkolózik

Timit kerestük e-mailben, de lapzártánkig nem nyilatkozott a Metropolnak azzal kapcsolatban, hogy tervezett megemlékezni Vajnáról a születésnapján. Timi Andy halála után Los Angelesben kezdett új életet, a közelmúltban óriási, mintegy 2,5 milliárd forintos villát vett magának és igyekszik megtalálni a számításait a tengerentúlon.

Boldogan éli a napjait Timi Fotó: Metropol/MG

Óvta a magánéletét

A producer egész életében óvta a magánéletét, nagy szerelmeit azonban nem rejtette el a nyilvánosság elől. Első felesége Cecilia Mong volt, akit Hongkongban ismert meg, és bár a házasságuk nem tartott sokáig, fiukat, Justint szeretetben nevelték. Dobó Katával hét éven át éltek nagy szerelemben, és szakításuk után is a legjobb barátok maradtak. Tóth Éva modellel 2007-2010-ig éltek nagy szerelemben, és vele is békében váltak el. Vajna Tímeát 2013-ban vette feleségül, és bár eleinte sokan kételkedtek a kapcsolatuk erősségében, végül rácáfoltak a kétkedőkre, és a producer 2019-es haláláig nagy szeretetben éltek együtt.

Parókabizniszből stílusikon lett Vajna

Andy Vajna 1956-ban disszidált Magyarországról, a szülei nélkül, fiatal gyerekként jutott el Amerikába, ahol aztán nevelkedett. A húszas évei elején fodrászként Hongkongba utazott, hogy megalapítsa saját parókagyárát, ahol háromezer alkalmazottja volt. Az üzletágból azonban nem sokkal a „parókaőrület” teljes eltűnése előtt kiszállt. 1973-ban a gyárért kapott pénzből alapította újabb üzemét, létrehozta a Gilda Fashiont, hogy megvalósítsa egyedi ötletét, a koptatott farmert, ami végül olyan népszerű lett, hogy a pénzét megsokszorozta, a legendás ruhadarab pedig ma is világszerte divat.

A divat világában kezdte Andy Fotó: andyvajna.hu

Megreformálta a filmpiacot a magyar csodasrác

Az 1970-es évek elején Vajna volt az, aki Dino De Laurentiissel kitalálta a „pre-salest”. A producerek ötlete az volt, hogy mielőtt belekezdenek egy film gyártásába, a lehetséges partnereknek eladják, majd a befolyt összegből megcsinálják a produkciót. Ezt azonban komoly munkák előzték meg, hiszen Vajnáéknak egy olyan projektet kellett összerakniuk, amire volt érdeklődés. A feladatot könnyedén megugrották, képesek voltak arra, hogy eladjanak egy olyan filmet a világnak, ami még nem is létezett. Vajna nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Terminátor 3, a Rambo első három része, a Vörös zsaru, a Die Hard 3 és az Evita.

Sylvester Stallone-val dolgozott a Ramboban Fotó: andyvajna.hu

Összetörte fia elvesztése

Sokáig nem beszélt róla, hogy imádott fiát, Justint tragikusan korán elveszítette. A fiú skizofréniával küzdött, és 26 évesen, 2007-ben öngyilkosságot követett el. A tragédia összetörte a producert, aki nem sokkal ezután megküzdött a rákkal, de végül talpra állt. Los Angelesből is azért költözött vissza Magyarországra, mert kint minden a gyermekére emlékeztette. Ezután ismerkedett meg Palácsik Tímeával, akivel egymásba szerettek, és aki a haláláig bearanyozta Andy napjait.

Ezeket olvastad már?
Betekintést engedett az életébe Széchenyi István ükunokája: így él a Sztárban Sztár leszek! versenyzője – videó

Betekintést engedett az életébe Széchenyi István ükunokája: így él a Sztárban Sztár leszek! versenyzője – videó

Váratlan döntést hozott Bodnár Attila, erre senki nem számított

Váratlan döntést hozott Bodnár Attila, erre senki nem számított

Kritikus állapotban került a Honvédkórházba a magyar zenész, csodaként éli meg, hogy túlélte

Kritikus állapotban került a Honvédkórházba a magyar zenész, csodaként éli meg, hogy túlélte

„Szív leszakad” – Csak egy lánc takarja Tolvai Reni formás melleit – fotó

„Szív leszakad” – Csak egy lánc takarja Tolvai Reni formás melleit – fotó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás