Megdöbbentő – senki nem tudja, mikor lesz Törőcsik Mari temetése





Az elhunyt színésznő gyászszertartásának helyét és idejét akkora titkolózás övezi, hogy se a kollégái, se a barátai nem tudnak róla semmit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.21.
titok

Az egész országot megrázta, amikor április 16-án a Nemzeti Színház megerősítette Törőcsik Mari halálhírét, s akiről – bár már megemlékeztek a teátrum előtt –, azt nem lehet tudni, hogy mikor helyezik végső nyugalomra. A háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő temetését óriási titkolózás övezi, a gyászoló család még a színésznő kollégáival és barátaival sem osztotta meg a gyászszertartás időpontját és helyét.

Bodrogi Gyula a média segítségét kérte

Törőcsik Mari volt férje, Bodrogi Gyula méltóképpen szeretne elbúcsúzni egykori szerelmétől, ezért telefonon kereste a családot, akiktől nem tudott meg semmilyen részletet a végső búcsú időpontjáról.

„Hétfőn is kérdeztem Terézt, de nem mondott semmit. Szóljanak, ha Önök megtudnak valamit a temetésről, én is szeretném tudni” – kérte a Blikk munkatársát a színész, aki mindenképpen szeretne részt venni a szertartáson.

Jordán Tamás is tanácstalan

„Sajnos, nincs információm a búcsúztatóról, nem tudok semmit” – mondta el Törőcsik Mari egyik legközelebbi barátja, aki korábban a Metropolnak elárulta, hogy ő szobrot is emeltetne a volt legendának.

A két színész nem az egyetlen olyan személy, aki közel állt Törőcsik Marihoz és nem tud még semmit a temetésről. A színésznő lányának egykori dadusa is szeretne elbúcsúzni, de nem tudja, ezt hol és mikor teheti meg.

Törőcsik Mari családja nem hallgat a temetésről (Fotó: Metropol/MG)

„Nagyon szerettük Marit, nagyon sajnáljuk, hogy már nincs velünk, rengeteget gondolunk rá, hiányzik mindenkinek. Szeretnénk tőle tisztességgel elbúcsúzni, utolsó útjára kísérni, reménykedünk benne, hogy lesz rá lehetőségünk, bár eddig még nem kaptunk tájékoztatást a temetésről. Én is, a falubeliek is nagyon szomorúak vagyunk, gyújtottunk érte gyertyát, de sokan ott lennénk, amikor végső búcsút vesznek Maritól” – árulta el Maár Teréz korábbi dadusa.

A tanácstalanságot az ismerősei körében erősíti, hogy még Kárász Róbert sem tud semmit, pedig vele is jó viszonyt ápolt a színésznő, ráadásul 2012-ben közös alapítványt is létre hoztak, a „A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt”.

Törőcsik Mari egyébként egy korábbi alkalommal, egészen pontosan a Bérczes László beszélgetőkönyvében már szólt arról, hogyan képzeli el a saját búcsúztatóját.

Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. […] Maár Gyula meg én.. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – írta korábban Törőcsik Mari.





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás