Karda Bea: Fontos, hogy mindenki elmenjen rákszűrésre!





Másodszor is megküzdött az emlőcsomó-rákkal Karda Bea! Az énekesnő egy évvel ezelőtt feküdt ismét kés alá, miután 2019 karácsonya előtt szembesült a szörnyű diagnózissal: ismét megtámadta a szervezetét a szörnyű betegség.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.02.08.
Túlélés

– A családomban előfordult már sajnos emlőrák. Évekkel ezelőtt édesanyámnál diagnosztizálták a betegséget, aki felgyógyult a kórból, én pedig végigsegítettem őt a nehéz időkön. Ezután évente eljártam szűrésre elővigyázatosságból, és azt hittem, megúszom a betegséget. Nem így lett. 2007-ben két kisebb csomót találtak a mellemen. Ha nem jártam volna el szűrésre, nem biztos, hogy sikerül időben észrevenni a rákot, így én mindenkit arra biztatok, hogy mindenki menjen el rákszűrésre, ez ugyanis életet menthet! – mondta el a Metropolnak Karda Bea, aki 2007 után azt hitte, végleg meggyógyult.

A daganatos megbetegedésekről ugyanis azt mondják, öt év tünetmentesség után a páciens gyógyultnak tekinthető. Az énekesnő is várta, hogy ez bekövetkezzen, és utána éveken át teljesen nyugodt volt: úgy hitte, egy életre leküzdötte a gyilkos kórt. Éppen ezért érte hidegzuhanyként a hír, amikor 2019 decemberében, egy szokásos éves szűrésen ismét csomót találtak, ezúttal másik keblében.

Akkor azt éreztem, hogy kicsúszott a lábam alól a talaj. A fülemben csengtek az orvosom szavai, a szörnyű diagnózis... El sem tudtam indulni otthonról, hosszú ideig csak üldögéltem és magam elé meredve leperegtek előttem az elmúlt évek küzdelmei. Aztán felhívtam a férjemet, aki tizenkét éve tökéletes társam, öt éve pedig a legjobb férj, akit csak kívánat magának az ember! Elmondtam neki, hogy rákos vagyok, mire ő annyit felelt: „Ne félj! Együtt túl leszünk rajta!” Hihetetlen érzés volt, hogy életemben először azt éreztem, nem vagyok egyedül a problémámmal.

Karda Beát nem sokkal később megműtötték: utána öt keserves héten át kellett várnia, hogy megtudja, nincsenek áttétek a testében. Ez óriási megkönnyebbülés volt számára, jóllehet, még várt rá a tizenöt alkalmas sugárkezelés.

Minden nap maszkban mentem tömegközlekedéssel a kórházba. Gyakorlatilag az életemért küzdöttem, miközben a koronavírus miatt is veszélyeztetett voltam. Most már nincsenek illúzióim: tudom, hogy sosem leszek igazán gyógyult, de kétszer is megküzdöttem a gyilkos kórral, ami óriási erőt ad nekem a folytatáshoz! – fogalmazott az énekesnő, akinek minden vágya, hogy újra színpadra állhasson.

 

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

 





Ezeket olvastad már?
Váratlan bejelentést tett Azahriah, Harry herceg könnyek között távozott

Váratlan bejelentést tett Azahriah, Harry herceg könnyek között távozott

Forradalmi ismerkedős módszert fejlesztett ki Jákob Zoli – Videó

Forradalmi ismerkedős módszert fejlesztett ki Jákob Zoli – Videó

Joshi Bharat nem fog bujkálni az új szerelmével

Joshi Bharat nem fog bujkálni az új szerelmével

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás