RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Erre építhet Marco Rossi!







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.10.
válogatott Marco Rossi

A törökök és oroszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzéseken Marco Rossi bebizonyította, jelenleg nem lehetne jobb kezekben a válogatott, mint nála. Nem is olyan régen még értetlenül álltunk Georges Leekens kinevezése előtt, hogy aztán a kijózanító pofonok után ráeszméljenek az MLSZ-ben is arra, hogy rossz döntést hoztak és végül kinevezték Marco Rossit. Ő már a Honvédban is bebizonyította, hogy nem a csodákban és legkevésbé sem a sokak által oly szívesen emlegetett, ám nem létező magyaros technikában hisz, hanem játékrendszerekben, taktikában, fegyelemben és csapatszellemben.

  • Abban, hogy a korlátozott képességek megfelelő játékrendszerbe való illesztése igenis hozhat sikereket, ahogy azt már Dárdai Pál is megmutatta.
  • Abban, hogy csak olyanokat hív be a válogatottba, akik rendszeresen játszanak klubjukban. És ha kell, bátran lemond Dzsudzsák Balázsról is.
  • Abban, hogy olyan nyerő típusú játékosokra rakja a terhet, akik elbírják a nyomást.
  • A törökök legyőzésére és az oroszok elleni utolsó fél órára lehet alapozni a jövőt. A nagy kérdés azonban pontosan a jövő. Az az UEFA, amelyik ma a horribilis bevételek miatt erőlteti a Nemzetek Ligáját, egyelőre nem tud felelősen nyilatkozni arról, hogy mi lesz a nyakunkon lévő pótselejtezők sorsa. Nem tudják megmondani, hogy biztonsággal meg tudják-e rendezni a jövő évi kontinensviadalt.

    Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője mondta, ha csak rajta múlna, egyik játékosának sem javasolná az utazást ebben a kritikus helyzetben. Amelybe – és ezt már én teszem hozzá – az UEFA belekényszeríti a nemzeti szövetségeket, mert a kassza kulcsa náluk van. 640 millió euró a tét és nagyon úgy fest, a játékosok, szakvezetők és klubelnökök jogos aggodalmait félresöpörve a cirkusznak bizony folytatódnia kell minden áron. Zárt kapus mérkőzéseken, szurkolók nélkül, hangulattalan arénákban.

    A helyzethez viszont alkalmazkodni kell, más opciót senkinek sem dobtak fel. Ebben a szituációban azt hiszem, hogy jól vizsgázott a magyar válogatott, több mint reménykeltően. Látva persze azt is, hogy 3-0-ig súlytalanok voltunk az oroszok ellen, de nem feledve, hogy pont abban voltunk erősek, amiben az elmúlt évtizedekben nem. Azaz, ha jön a mérkőzés hajrája, nem esünk össze, nem remeg meg a láb és nem feltétlenül mi jövünk ki mindig rosszul egy véghajrából. Ez az, amire Marco Rossi tud építeni.





    Ezeket olvastad már?
    Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

    Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

    Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

    Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

    Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

    Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

    Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

    Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás