Mosószóda és fazék: amikor már csak ezeket kapod a szülinapodra





Két gyermek anyukája vagyok, hétköznapi örömökkel, bánatokkal, megoldásokkal. Van azonban, amire én sem tudom a tutit. Így időnként kiírom magamból a „kérdőjeleket”.



Megosztás
Szerző: Nagy Angéla
Létrehozva: 2021.09.20.
meglepetés

Természetesen nem volt ez mindig így... Volt, amikor futárral érkezett a munkahelyemre egy kosárnyi vörös rózsa. Elárulom, nagy eredménye nem lett az udvarlásnak, de a mai napig szép emlék ez. Aztán volt gyertyafénnyel, kedvességgel, figyelemmel elhalmozott születésnap. Na ennek házasság lett a vége. És jöttek a gyerekek, meg minden csoda, amire csak várhattam és kaphattam az eddigi életem során. Néha a mai napig rácsodálkozom, hogy két klassz, imádni való gyerek édesanyja lehetek, én, aki korábban „tutira” nem akart gyereket. Soha. És milyen jó, hogy nem így lett.

A napokban eszembe jutott, hogy mostanában milyen szülinapi ajándékaim vannak. És most nem a férjem ajándékaira célozgatok. A közelmúltban leégettem egy fazékban az ételt, amit igazából nem is akartam megmenteni, mert dühös voltam arra az edényre. Gondoltam, így végre megszabadulhattam tőle. Ugyanis a lábast a 40. szülinapomra kaptam. Nem virág vagy pezsgő mellé, vagy egy cetli, hogy ez egy poén. Nevess! Nem. Hát nem is nevettem. Utáltam azt a fazekat. Ronda is volt. Örömmel dobtam ki.

Egy évvel később mosószóda járt, egy csíkos nejlon zacskóban... Az ajándékozó mentségére legyen mondva: mellékelve volt egy nagyobb kiszerelésű mosódió gél is. Mert azzal is mosok. Szóval, végül is nem panaszkodhatok, mert figyeltek rám.

Mondtam már, hogy nem szeretem a hasznos ajándékokat? Az ilyeneket pedig különösen nem... de ezt hogy tudassam a szeretteimmel?





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás