Egyedüli csapatként már csak az Újpest nyeretlen az NB I-ben. A lila-fehérek nyolc fordulót követően mindössze három ponttal állnak, és az utolsó helyre csúsztak a tabellán.

Az utolsó helyre csúszott az Újpest – Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Szombaton a sereghajtó Gyirmótot látta vendégül az Újpest, amely az első győzelmére készült. A papíron gyengébbnek ítélt rivális azonban jókora meglepetést okozott, az első harminc percben három gólt szerzett, és végül 3-1-re nyert a Megyeri úton. A gyirmótiak 2017. május 27. óta először győztek az élvonalban, ahol történetük során első alkalommal szereztek három gólt egy mérkőzésen. Az újpesti szurkolók rosszul viselték az arcpirító kudarcot, a meccs után a saját csapatuk ellen tüntettek, odahívták magukhoz a játékosokat, és levetették velük a mezt. Paprikás volt a hangulat, balhés végjátékkal zárult a találkozó.

Annak dacára, hogy az Újpest kudarcot kudarcra halmoz, a gárda vezetőedzője, Michael Oenning nem tart a menesztéstől.

– Miért ne élveznénk továbbra is a bizalmat? – felelte Oenning a sajtótájékoztatón. – Ha bármivel probléma lenne, azt nyilván érezném, és el is gondolkodnék azon, hogy szükséges-e váltani. Még nem szükséges takarodót fújni. Nem hiszem, ha engem lecserélnének, azzal megoldódnának a problémák.

Ettől függetlenül már a Gyirmót elleni kudarc előtt is Oenning kirúgásáról lehetett hallani, és alighanem az újabb vereség sem erősítette meg a pozícióját. Minden bizonnyal a válogatott meccsek alatti szünetben tárgyalni fognak a helyzetéről.

Az Újpest legközelebb két hét múlva lép pályára a bajnokságban, és nem lesz könnyű sorsa. A 9. fordulóban az év meglepetéscsapatához, a Kisvárdához utazik, majd a jóval komolyabb erőkből álló Fehérvárt fogadja. Kétség kívül, nehéz mérkőzéseken kell megkezdenie a felzárkózást.