Saldanha brutálisan termel a Fradiban, már Haalandot is megelőzi

Továbbra is szenzációs formában játszik a Ferencváros sztárigazolása. Matheus Saldanha a Puskás Akadémia ellen mesterhármast szerzett, hatékonyságban pedig a világ legjobb csatárait is megelőzi.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.30. 19:00
Ferencváros mesterhármas gólok Matheus Saldanha

A Ferencváros múlt vasárnap javítani tudott az Anderlecht elleni Európa-liga vereség után javított és 3-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának zárómérkőzésén. Matheus Saldanha újfent csereként lépett pályára, az eddig is magasan fekvő lécet pedig tovább emelte, 30 perc alatt ugyanis mesterhármast ért el a rivális ellen.

Matheus Saldanha
Saldanha egyelőre megállíthatatlan a Fradiban (Fotó: Szabó Miklós)

A 25 éves támadó lett a Fradi utolsó idei nyári igazolása, a klub hárommillió eurót (1,1 milliárd forint) sem sajnált érte, amivel az NB I legdrágábban szerződtetett játékosa lett. Saldanha hamar elkezdte törleszteni a vételárát. Eddig négy összecsapáson játszott, ezeken pedig hat gólt szerzett. A MOL Magyar Kupában kétszer, a bajnokságban eddig négyszer villant. A csatár mindezt úgy érte el, hogy egyetlen párharcon sem kezdett, átlagosan 27,5 perc jut neki csereként.

Saldanha megállíthatatlan

A hat góljához összesen 110 percre volt szüksége, ami egészen kiemelkedő mutató. Átlagosan 18 perc alatt talál be, amivel idén egyelőre a világ legjobb csatárait is megelőzi. Erling Haalandnak már 10 gólja van a Premier League-ben, minden sorozatot figyelembe véve 720 perc alatt átlagosan 72 perc alatt mattolja az ellenfelet. A Real Madrid csúcsigazolásának, Kylian Mbappénak már több időre van szüksége az ő eddigi hét gólját 783 perc alatt érte el (111 perc/gól).

A topligás gólvágók közül Harry Kane áll a legjobban, aki átlagosan 55 percenként talál be (549 perc, 10 gól). Robert Lewandowskinak 729 perc kellett a hét góljához, a topligát elhagyva pedig Cristiano Ronaldo 621 perc alatt szerzett hat találata is megsüvegelendő.

Saldanha legközelebb október 3-án, csütörtökön gyarapíthatja góljainak számát, a Fradi ellenfele az Európa-liga második fordulójában az angol Tottenham lesz.

Hirdetés: Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás