„Fontos a jó rajt a németek ellen” – bravúrt vár Marco Rossi csapatától a válogatott legendája

Ismét tétmeccs vár a magyar válogatottra. Az Európa-bajnokság után a Nemzetek Ligájában kell helytállnia Marco Rossi együttesének.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.09.05.
Módosítva: 2024.09.05.
Nemzetek Ligája magyar válogatott Marco Rossi

Szombaton megkezdi szereplését a labdarúgó-válogatottunk a Nemzetek Ligája sorozatában, Németországban (szombat, 20:45, tv: M4 Sport) lép fel Marco Rossi együttese. Meglehetősen erős csapatok társaságába került, hiszen Németország, Hollandia és Bosznia-Hercegovina a csoportellenfél. A kilátásokról, az esélyekről Esterházy Mártonnal beszélgettünk. Az egykoron huszonkilencszeres válogatott csatár rögvest azzal kezdte, hogy roppant nehéz dolgunk lesz, hiszen kellemetlen csoportellenfeleket kaptunk. 

Marco Rossi elismerte, hogy jobbak voltak a németek, de a szerencse és a bíró is velük volt
Marco Rossi – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

– Mind a német, mind a holland válogatott igen nehéz ellenfél, egyformán esélyes akár a végső győzelemre is. Ráadásul a bosnyák futball is egyre erőteljesebb életjeleket mutat, hű örököse a jugoszláv iskolának. Talán mégis a bosnyákok ígérkeznek a legkellemesebb ellenfélnek, még akkor is, ha egyre jobb eredményeket érnek el – magyarázta Esterházy, aki az 1986-os világbajnokságon szerepelt a magyar válogatottban, és Kanada ellen gólt is szerzett. – Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ők oda-vissza legyőzhetők. Rontja viszont az esélyeinket, hogy sok az újonc játékosunk, s bizonyára megmutatkozik majd az összeszokottság hiánya. Marco Rossi egyik válogatási kritériuma, hogy kiválasztottjai hétről hétre szerepeljenek klubcsapatukban, s a kapitány ezúttal is ragaszkodik ezen elvéhez, és igen remélem, egyetlen jelöltjének sem lesz majd meccshiánya.

A magyar válogatott korábbi legendás csatára azzal zárta a beszélgetést, hogy mennyire fontos a szombati, németek elleni találkozó, hiszen egy jó rajt alapvetően meghatározhatja csapatunk további szereplését is. 

– Nagyon várom a meccset – mondta –, mert ott önbizalmat is lehet szerezni a továbbiakra. Mindenesetre a feladat adott, nem is kicsi. Bravúrok kellenek a továbblépéshez.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás