Szívbemarkoló felvétel, David Beckham összetörten búcsúzott elhunyt mestere koporsójánál

A Liverpool-himnusz is elhangzott a gyászszertartáson. David Beckham is részt vett szeretett edzője, Sven-Göran Eriksson temetésén.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.13.
Sven-Göran Eriksson You ’ ll Never Walk Alone temetés David Beckham koporsó

Szülőfalujában, Torsbyban 600 fős gyásznép vett végső búcsút a 76 évesen, hasnyálmirigyrákban elhunyt Sven-Göran Erikssontól. A közkedvelt futballedző szerettei (köztük gyermekei, élettársa és 95 éves édesapja), barátai és tisztelői körében, több más híresség mellett jelen volt egykori angol válogatottbeli csapatkapitánya, David Beckham is.

David Beckham a koporsót megérintve vett végső búcsút Sven-Göran Erikssontól
David Beckham a koporsót megérintve vett végső búcsút Sven-Göran Erikssontól       Fotó: AFP

A 115-szörös angol válogatottként visszavonult világsztár összetörten hallgatta a gyászbeszédeket és érintette meg Eriksson koporsóját. A szép szertartást a templom mellett óriáskivetítőn is mutatták az összegyűlt tömegnek, majd a földi maradványokat átvitték a közeli művelődési házhoz. Ott szabad ég alatt, a legendás tréner kívánságának megfelelően dzsessz-zenével búcsúztatták.

Beckham és Liverpool-himnusz is búcsúztatta Erikssont

Előzőleg, az oda vezető úton egy fúvószenekar eljátszotta a „You'll Never Walk Alone”-t (Sohasem leszel egyedül az úton), a Liverpool FC himnuszát.

Eriksson ugyan klubszinten a Manchester City edzője volt Angliában, de gyerekkorától a Liverpoolért rajongott. Miután az év elején elmonta, hogy gyógyíthatatlan beteg, márciusban teljesült régi álma, megható ünnepléstől kísérve leülhetett az Anfield Road kispadjára: ha nem is Szoboszlai Dominikék, de egy öregfiúk-gálameccsen Steven Gerrardék trénereként.

Sven-Göran utolsó napjai a betegsége ellenére életteliek voltak

– emelte ki búcsúbeszédében Ingela Alvskog lelkipásztor, felidézve Eriksson hírhedt humorérzékét és családszeretetét.

Eriksson búcsúztatójának összefoglaló videóját a YouTube-on nézheted meg:

Beckham nemrég, az utolsó heteiben is meglátogatta szeretett mesterét, hogy személyesen elbúcsúzhassanak egymástól.

Nevettünk, sírtunk és tudtuk, hogy búcsút veszünk egymástól... 

Sven, köszönöm, hogy mindig ember maradtál, olyan, amilyen mindig voltál: szenvedélyes, gondoskodó, nyugodt és igazi úriember. Örökké hálás leszek azért, hogy a kapitányoddá tettél, mindig emlékezni fogok az utolsó együtt töltött napunkra veled és a családoddal. Köszönöm, Sven, és az utolsó hozzám intézett szavaiddal élve: »Minden rendben lesz« – fűzte hozzá akkor Beckham az utolsó közös videófelvételükhöz.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás