Gyászol David Beckham, szívszorító szavakkal búcsúzik

Személyesen is meglátogatta haldokló volt edzőjét. David Beckhamet különleges kötelék fűzte a hétfőn meghalt Sven-Göran Erikssonhoz.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.08.27.
Módosítva: 2024.08.27.
David Beckham angol válogatott Sven-Göran Eriksson gyász búcsú

Tisztelői, barátai, hajdani kollégái és játékosai sora búcsúzik megtörten a hétfőn 76 évesen elhunyt Sven-Göran Erikssontól. A svéd labdarúgóedző szervezetében nyolc hónapja diagnosztizáltak gyógyíthatatlan hasnyálmirigyrákot. Eriksson számos klubcsapat és nemzeti válogatott szakvezetőjeként dolgozott, többek között öt évig volt az angolok szövetségi kapitánya is. A sok megemlékező közül is kiemelkedik akkori csapatkapitánya, David Beckham, aki meghatóan vett búcsút egykori edzőjétől.

David Beckham (balra) és Sven-Göran Eriksson a 2006-os vb-kiesés után
David Beckham (balra) és Sven-Göran Eriksson a 2006-os vb-kiesés után Fotó: AFP

Az angol válogatottban 115-ször szerepelt futballikon egy szívfacsaró felvételt tett közzé kettejük utolsó találkozásáról Erikssonnal.

David Beckham meglátogatta a haldokló Erikssont

– Nevettünk, sírtunk és tudtuk, hogy búcsút veszünk egymástól... Sven, köszönöm, hogy mindig ember maradtál, olyan, amilyen mindig voltál: szenvedélyes, gondoskodó, nyugodt és igazi úriember. Örökké hálás leszek azért, hogy a kapitányoddá tettél, mindig emlékezni fogok az utolsó együtt töltött napunkra veled és a családoddal. Köszönöm, Sven, és az utolsó hozzám intézett szavaiddal élve: »Minden rendben lesz«” – fűzte hozzá Beckham egy közös videófelvételükhöz, amely arról tanúskodik, hogy a világsztár ellátogatott a haldokló Erikssonhoz, és személyesen is búcsút vettek egymástól.

David Beckham a válogatott meccsei csaknem felét, 56-ot játszott Eriksson kapitánysága idején, javarészt (50-szer) csapatkapitányként. Közös munkájuk során a 2002-es és 2006-os világbajnokságon, illetve a 2004-es Európa-bajnokságon is a negyeddöntőig jutottak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás