Vasárnap is magyar érem jöhet! Halász Bence szülinapi ajándékot dobna magának

Halász Bence éremesélyesként indul a kalapácsvetők vasárnap esti küzdelmében a párizsi olimpián.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.04.
Módosítva: 2024.08.04.
Halász Bence Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024

A kalapácsvető Halász Bence éremért lép dobókörbe vasárnap este 20.30-kor. A Dobó SE nehézatlétája a pénteki selejtezőből 76,90 méteres dobásával hatodikként kvalifikálta magát a legjobb tizenkét sportembert  felvonultató döntőbe, és ott dobogós helyezéssel szeretné meglepni magát, mivel vasárnap ünnepli 27. születésnapját. A tavalyi, budapesti vb-bronz- és az idei Eb ezüstérmese máris felülmúlta tokiói ötkarikás szereplését, mivel három éve a selejtezőben búcsúzott.

HALÁSZ Bence
Halász Bence – Fotó: Czeglédi Zsolt

– A Stade de France-stadion dobókörében korábban nem versenyeztem, most ismerhettem meg közelebbről. Lehetett volna jobb is a dobás, de nem elégedetlenkedem, mert sikerültek a forgásaim, a fináléig hátralévő időben pedig még jobban átgondolom a kissé érdes talajhoz illő, megfelelő technikát – mondta Halász Bence a Metropolnak.

Bence a szombatot kisebb pihenésre használta fel, de az átmozgatás sem maradt ki a műsorából. A selejtezőben kissé meglepte a címvédő lengyel Wojciech Nowicki 76.32-es legjobb dobása, ennél többre taksálta riválisát. Az nem új dolog, hogy a tavalyi budapesti világbajnokságon aranyérmes (79,82 m), Sámson-frizurás kanadai Ethan Katzberg kitett magáért, 79,93 m-rel a legjobb eredménnyel kvalifikált. Hozzáértők úgy vélik, nem kizárt, hogy az idei 84,38-as félelmetes teljesítményét megismételheti. Figyelmeztető jel, hogy Katzberg honfitársa, Rowan Hamilton is beiratkozott (76,32) az éremre áhítozók közé.

Halász Bence szülinapi ajándékot dobna

– Vasárnap este új verseny kezdődik, kedvelem a késői viadalokat, amelyben reményeim szerint én is javítok – fejezi ki vágyát Halász. – Eddig 14-15 évet áldoztam arra, hogy bizonyítsak az olimpián. Jó kondícióban vagyok, erőt ad az is, hogy a szüleim ott lesznek a Stade de France lelátóján. Az volt a feladat, hogy bejussak a döntőbe, és nem sok embernek adatik meg, hogy a születésnapján rendezik a döntőt... A cél az, hogy dobjak magamnak egy születésnapi ajándékot.

Kedélyállapotát javította, hogy péntek este végignézte férfi párbajtőrözőink Japán felett aratott olimpiai döntőbeli diadalát.

– Némi túlzással viszont csaknem infarktust kaptam, amikor Siklósi Gergely az aranypontért küzdött – árulta el.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás