„A magyar válogatott büntetni fog” – Faragó Tonó biztos a továbbjutásban

A magyar férfi vízilabda-válogatott szerda este Olaszországgal találkozik a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Faragó Tamás pólólegendánk szerint a magyar csapat sikerrel veszi az akadályt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.07.
Módosítva: 2024.08.07.
Olimpia 2024 faragó tamás párizsi olimpia 2024

Az egykori olimpiai és világbajnok vízilabdázó klasszis, Faragó Tamás úgy véli, könnyen lehet, hogy az olasz válogatott szándékosan veszítette el az utolsó csoportmeccsét 9-8-ra Görögországgal szemben, mert inkább a magyarokkal akar találkozni a negyeddöntőben (szerda, 20.35, tv: M4 Sport).

Faragó Tamás
Faragó Tamás szerint továbbjut a magyar csapat Fotó: Koncz Márton

– Szerintem rosszul számoltak, remélem, ezért a magyar válogatott büntetni fog, és továbbjut a legjobb négy közé – fogalmaz a Metropolnak Faragó Tamás.

A legutóbbi két olimpiát megnyerő Szerbia elleni sima csoportgyőzelmünk láttán legendánk megállapítja, végre üzemi hőfokon teljesít Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese.

Tetszik Vogel Soma kapus kiegyensúlyozott teljesítménye. A védekezésen mindig lehet javítani, de Vámos Márton remekül blokkolta a délszlávok bombáit. Ez persze nem meglepő, hiszen a világ egyik legjobbja, és ugyanerre lesz képes az olaszokkal szemben is.

Faragó Tonó szerint könnyen lehet, hogy Zalánki Gergő lesz a nyerőember az olaszok ellen, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes balkezes klasszis jó lövőteljesítménye rendre alapvető feltétele egy győzelem kivívásának.

– A szerbek ellen látványos bombái voltak, ő lehet az egyik legjobbunk az olaszok ellen. Biztos vagyok abban, hogy mi jutunk a legjobb négy közé – zárta Faragó Tamás.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás