Hihetetlen bravúr, olimpiai döntőbe jutott a 18 éves magyar tékvandós lány

Olimpiai aranyért küzd péntek éjjel a magyar tini lány! Márton Viviana hősies küzdelemben múlta felül nagy esélyes ellenfelét.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.09.
Módosítva: 2024.08.09.
Márton Viviana Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 tékvandó

Megállíthatatanul menetel: két győzelem után a harmadikat is hozta a 18 éves magyar Márton Viviana a párizsi olimpián, az impozáns Grand Palais-ben, ezzel élete első olimpiáján bejutott a döntőbe!

Márton Viviana tovább szárnyal
Márton Viviana tovább szárnyal Fotó: AFP

A 67 kg-os női tékvandósok elődöntőjében az első helyen kiemelt belga Sarah Chaari volt Márton Viviana ellenfele. A nagy esélyes riválissal kapcsolatban az első magyar olimpikon tékvandós lány előzetesen elmondta: neki mindegy, kivel küzd, bárki jöhet vele szemben, ő bízik magában a majd’ egy fejjel magasabb, tavalyi Grand Prix-győztes, 2022-es világbajnok ellen is.

A merészen küzdő magyar lány egy pazar fejrúgással, 4-4 után segédpontokkal megnyerte az első menetet. A második elején Márton Viviana gyors egymásutánban test- és fejrúgással lepte meg Chaarit, majd 6-0-s vezetése után, egy újabb fejrúgással is betalálva, az utolsó erejével 11-10-re nyerte a játékrészt, és ezzel az elődöntőt!

Márton Viviana máris óriási szenzációt okozva bejutott az olimpia döntőjébe (21.19, tv: M4 Sport).

A döntő is kemény lesz, de bízom magamban, hogy meglesz! Azt fogom csinálni, amit az edzőim mondanak, és ennyi

– mondta a kimerült, de feldobott döntős.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás