Ronaldo tizenegyest rontott, elsírta magát, majd jött a dráma a portugálok meccsén

Túl vagyunk az első tizenegyespárbajon a foci-Eb-n. A Portugália-Szlovénia meccsen Ronaldo egyszer rontott, egyszer javított, a portugálok drámai meccsen verték a hősisesen harcoló szlovénokat.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.07.01.
Módosítva: 2024.07.01.
Cristiano Ronaldo Portugália foci Eb 2024 hosszabbítás

A Portugália-Szlovénia nyolcaddöntőn mindkét együttes átmentette azt a formáját, mellyel a csoportkört zárta. A portugálok képtelenek voltak a kapuba találni, csakúgy mint a grúzok elleni meccsen, a három döntetlennel a 16 közé jutó szlovénok pedig újra betonvédelemmel álltak fel. Nem is született gól a rendes játékidőben, a hosszabbításban azonban jött a dráma. Portugália tizenegyeshez jutott, itt volt a tökéletes alkalom, hogy Cristiano Ronaldo megszerezze első gólját az Eb-n. Amire ritkán van példa, Ronaldo lövését kivédte a kapus, Jan Oblak. A 39 éves témadó percekig sírt az eset után.

Ronaldo lövését Oblak védte Fotó: AFP

A folytatásban még a szlovénok is megszerezhették volna a győzelmet, de 120 perc és 0-0 után a büntetők döntöttek. Cristiano Ronaldo hamar jóvá akarta tenni a hibáját, s a párbaj első körében már túljárt Oblak eszén. A dráma hőse a portugál kapus Diogo Costa volt, aki 3 tizenegyest is kivédett, s Portugália 3-0-val jutott a negyeddöntőbe, ahol Franciaország lesz az ellenfele.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás