Dráma a ráadásban, a 96. percben menekültek meg a szerbek az égéstől

Szlovénia már zsebben érezhette a győzelmet és továbbjutást. Luka Jovics a 96. percben egyenlített.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.20.
Módosítva: 2024.06.20.
Szlovénia foci Eb 2024 Szerbia

Szlovénia a dánok elleni bravúros döntetlen (1-1), Szerbia viszont a favorit angoloktól elszenvedett minimális vereség (0-1) után készült az Európa-bajnokság C csoportjának balkáni rangadójára. Előzetesen mindkét csapat részéről azt bizonygatták, hogy ez lesz a legfontosabb mérkőzésük, amelyen a döntetlen nem elég, győzni kell. Naná, hogy ezek után sokáig gól nélküli döntetlenre állt az exjugoszláv találkozó, és a vége is 1-1 lett. 

Luka Jovics mentette meg a szerbek becsületét
Luka Jovics mentette meg a szerbek becsületét        Fotó: AFP

Pedig pazar csatárokban nem volt hiány a müncheni pályán: a szlovénoknál az új sztár, Benjamin Sesko (Gulácsi Péterék lipcsei csapattársa, akiért sorban álltak a leggazdagabb európai sztárklubok), a szerbeknél pedig többek között a Juventus-támadó Dusan Vlahovics rohamozta a kaput.

A Kovács István dirigálta meccsen mégsem Sesko vagy valamelyik támadó társa lett a főszereplő. Az első félidő vége felé a szlovén NK Olimpija középpályása, Timi Max Elsnik járt legközelebb a gólhoz (a 38. percben a kapufát trafálta el). A fordulás után aztán a jobbhátvéd Zan Karnicnik törte meg a jeget: a 69. percben megszerezte a szlovénok – megérdemelt – vezető gólját. 

A sok euró-tízmilliókat érő, topligás légiós között a szlovén NK Celje bekkje kis híján továbblőtte Szlovéniát, csakhogy a 96. percben Luka Jovics szöglet utáni fejessel egyenlített (1-1).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás