Platini apja volt a menedzsere, a franciáknak szorít a magyar válogatott egykori csapatkapitánya

Kedden és szerdán az elődöntőkkel folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Nagy Antal egy személyes kapcsolat miatt a galloknak szurkol.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.09.
Módosítva: 2024.07.09.
Nagy Antal foci Eb 2024 elődöntő

Az elődöntőkkel folytatódik a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság. Ezúttal Nagy Antalt, az 1986-os mexikói vb-n szerepelt magyar válogatott középpályását, csapatkapitányát kérdeztük az esélyekről. A nyugdíjasok ingerszegény mindennapjait éli Nagy Antal, bár most, mint mondta, nagyon várja a keddi és szerdai elődöntőt, ahol kiderül, melyik két ország válogatottja játszhatja majd a finálét.

Nagy Antal
Nagy Antal a franciáknak szorít / Fotó: Veres Viktor

– Nagyjából erre a négy ország válogatottjára számítottam – magyarázta Nagy Antal a Metropolnak. – Őket vártam a legjobb négy közé. A házigazda németeknek pechjük volt, hogy a torna eddigi legerősebb csapatával, a spanyollal találkoztak, és már a játékvezetők sem tudtak nekik segíteni.

Az egykoron harminckétszeres válogatott játékos elárulta, hogy a franciákkal szimpatizál, mert különleges kapcsolat fűzi hozzájuk őt. Elvégre pályafutása során játszott a Nancyban, s a világsztár Michel Platini édesapja, Aldo Platini volt a menedzsere. Így aztán az egész családot jól ismeri, s már csak ezért is a franciákkal rokonszenvez.

– Szurkolok nekik, de számomra a franciák játéka eddig csalódás, hiszen igen kevés gólt rúgtak. Igaz, létezik egy mondás, miszerint ha valamelyik csapat gyengébben kezd egy nagy tornán, az a végére jön bele. És ez talán fordítva is igaz.

Nagy Antal itt a spanyol válogatottra célzott, mert nekik a sárga lapok miatt felforgatott csapattal kell kiállniuk a franciák ellen. Egyébként Hollandia sem győzte meg a korábbi csapatkapitányt, mert a törökök igencsak megszorongatták Ronald Koeman együttesét.

– Szerintem spanyol–holland döntőt láthatunk majd, de erre – mint ahogy a végső győztesre sem – egyetlen árva petákot sem tennék. Ha a mieink még ott lennének, tudnám, kire fogadjak. Mindenesetre el kell is merni, ment, hajtott, küzdött a magyar válogatott, egy rossz szót sem lehet rá mondani. Úgy hiszem, igazi csapatként játszott, ezért nincs szégyenkezni valója.

Labdarúgó-Eb-elődöntők

Kedd

Spanyolország–Franciaország, 21 óra (tv: M4 Sport)

Szerda

Hollandia–Anglia, 21 óra (tv: M4 Sport)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás