Milák Kristóf megszerezte a második magyar érmet Párizsban

Milák Kristóf ezüstérmes lett 200 méter pillangón



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.07.31.
Módosítva: 2024.07.31.
Olimpia 2024 Milák Kristóf párizsi olimpia 2024

A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a 200 méter pillangó döntőjébe. A Honvéd 22 éves világcsúcstartója és kétszeres világbajnoka - aki a tavaly áprilisi országos bajnokságot követően közel egy évet kihagyott - az előfutamok során a mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre (1:53.92), így a legjobb idővel várta az elődöntőt.

Fotó: Origo

Milák a második futamban az első tempótól kezdve uralta a mezőnyt és végül a világ idei legjobb idejével, 1:52.72 perccel csapot célba, így közel nyolc tizeddel volt gyorsabb, mint a hazaiak kedvence, Léon Marchand (1:53.50) néhány perccel korábban.

A sok kihagyás ellenére tehát így egyértelműen az aranyéremre esélyesként ugrott medencébe szerdán este.

Végül azonban nem sikerült megvédenie a címét, Milák a második helyen végzett Marchand mögött, megszerezve ezzel a második magyar érmet Párizsban.

Milák jól kapta el a rajtot, elsőnek jött fel a vízből 24.32 másodperccel fordult, ami fél másodperccel jobb volt a középdöntős részidőnél. Féltávnál négy tizeddel vezetett Marchand előtt, ez három tizedre csökkent az utolsó 50 méterre fordulva. A 400 méter vegyes francia bajnoka óriási hajrába kezdett, az utolsó métereken a tömeg fülsüketítő őrjöngése mellett megelőzte a magyart, aki 1:51.75 perccel második lett. Marchand élete legjobbjával, olimpiai rekordot jelentő 1:51.21-gyel diadalmaskodott, ami négy századdal jobb Milák tokiói idejénél.

A magyar úszó még jó néhány másodpercig a kötélen ült, nem hitte el, ami vele történt.

Fotó: Origo

Az első magyar érem Muhari Eszter nevéhez fűződik, aki bronzmeccset nyert a női egyéni párbajtőrvívó-versenyben.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás