Játék nélkül juthat tovább a magyar csapat a Konferencia-ligában

Könnyen lehet, hogy meccs nélkül juthat tovább a Puskás Akadémia a labdarúgó-Konferencia-ligában, miután ellenfele, a Dnyipro-1 komoly nehézségekkel küzd.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.07.17.
labdarúgás Puskás Akadémia Európa Konferencia Liga Komjáti András

A Puskás Akadémia a Dnyipro-1 együttesével találkozna július 25-én, illetve augusztus 1-jén a harmadik számú európai kupasorozat, az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában, viszont ukrán sajtóhírek szerint a klub gazdasági gondjai miatt megszűnik, tudniillik nem talál pénzügyi befektetőt. Érdekesség, 2018-ban jogelődje, az FK Dnyipro is csődbe jutott. 

Hornyák Zsolt
Hornyák Zsolt együttese jelenleg Ausztriában készül – Fotó: Dömötör Csaba

Jómagam is csak ennyit tudok, a dolgok jelenlegi állása szerint július 25-én Kassán elmaradhat a velük való első, idegenbeli találkozó, és augusztus elsején a felcsúti visszavágó szintén kérdéses

– újságolja Komjáti András, a Puskás Akadémia elnöki tanácsadója a Metropolnak. – Ez cseppet sem zavarja nyári készülődésünket, Hornyák Zsolt az ausztriai edzőtáborban készíti fel a csapatát.

Egyelőre az ukránok és az UEFA sem közölt hivatalos álláspontot a felcsúti klubvezetéssel. A korábbi egyszeres válogatott labdarúgó, Komjáti úgy tudja, a Dnyipro-1 hivatásos játékosai nem kapnak fizetést, és emiatt szabadon átszerződhetnek másik klubhoz. 

– Személy szerint arra tippelek, hogy esetleg az amatőrjeikkel vagy az ifjúsági korú labdarúgóikkal azért vállalják a megméretést. Ez az ő érdekük lenne, mivel ha lemondják a találkozókat, UEFA-büntetéssel számolhatnak – tette hozzá Komjáti.

Még az is megtörténhet, hogy a felcsúti együttes játék nélkül kerül a 3. selejtezőkörbe. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás