Ismét dobbant a Fradi-szív: a klub 10 millió forinttal segítette a már műteni sem tudó Bethesda Gyermekkórházat

Elképesztően gyorsan megérkezett a segítség a bajban lévő gyermekkórháznak.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.07.19.
Módosítva: 2024.07.19.
Fradi Bethesda Gyermekkórház adomány klíma

A Bethesda Gyermekkórház a minap osztott meg a közösségi oldalán egy segélykérést annak kapcsán, hogy elromlott a fül-orr gégészeti műtőjük speciális klímaberendezése, ami miatt műtéteik tervezhetősége is bizonytalanná vált.

páciens, beteg, kórház
A kórház a közösségi oldalán kért segítséget Fotó: Illusztráció/Unsplash.com

A kórház a posztban azt is kifejtette, hogy a műtői klíma javításához, illetve további 4 rendelőjük klimatizálásához összesen 10 millió forintra lenne szükségük, ami nekik nem áll rendelkezésükre, ezért ezért is kértek segítséget.

Úgy tűnik, hogy gyorsan megoldódott a helyzetük, ugyanis ma már arról számoltak be, hogy a Magyarországi Református Egyház és Ferencvárosi Torna Club minden elvárást felülmúlva sietett a segítségükre.

Váratlan helyzetben elképesztő gyors segítség. A nagy melegben fellépő műtőklimatizálási problémánkat a közösség erejével és fenntartónk segítségével sikerült megoldani!

– kezdi legfrissebb bejegyzését a Bethesda Gyermekkórház, majd így folytatja:

A kánikula okozta működési nehézségeinkre a Magyarországi Református Egyház, kórházunk fenntartója azonnal reagált, s rendkívüli segítségként kifizeti az elromlott klímaberendezés teljes szerelési költségét! A Ferencvárosi Torna Club sportolóinak és dolgozóinak 10 millió forintos segítségével pedig egy csapásra megoldódott azon helyiségek klimatizálásának finanszírozása, ahol ez még sürgősen szükséges.

A kórház ezt követően arról is ír, hogy névtelenségét kérő kiemelt nagy összegű adományozónak is sokat köszönhetnek.

Egy névtelenségét kérő kiemelt nagy összegű adományozónknak; az összefogásban részt vevő számtalan támogatónknak és a cégek felajánlásának köszönhetően még nagyobbat álmodhatunk és azon helyiségek is sorra kerülnek a klimatizálásban, melyeket nem is remélhettünk. A sürgősségi várakozó, a sebészeti betegőrző kórterem, a neurológiai betegfogadó tér, ADHD-ambulanciánk vizsgálója, génterápiás kórtermünk és az otthonlélegeztetési alváslabor klimatizálása is megoldódik a következő hetekben.

Bejegyzésüket pedig így zárták: 

Segítsetek, hogy az összefogás híre is oly sok helyre eljusson Általatok, mint segítségkérésünké! Minden kisebb és nagyobb összeg óriási segítséget jelent, megható látni, hogy milyen sokan tartják fontosnak munkánkat és tesznek hozzá anyagilag lehetőségükhöz mérten! Mi egyet ígérhetünk: minden felajánlott támogatásról be- és elszámolunk és a gyermekek és gyógyítók körülményeit tesszük belőle jobbá! Képünkön Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és dr. Velkey György, kórházunk főigazgatója.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás