Kispestről Ronaldo ellen: fontos szakember hagyja el a Honvéd süllyedő hajóját

Egyre nagyobb a baj az NB II-ben is gyalázatosan szereplő Honvéd csapatánál. Vlada Avramov kapusedző napokkal a szezonrajt előtt lécelt le.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.24.
Honvéd Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábia nb2 kapusedző

Talán már meg sem lepődnek a 115 éves történelme mélypontjára juttatott Budapest Honvéd szurkolói a legújabb híren. A 14-szeres bajnok, 8-szoros kupagyőztes, ám az előző szezonban az NB II-ben is épphogy megkapaszkodott kispesti klub a vasárnapi bajnoki rajt előtti napokban nem csatárt igazolt – merthogy az gyakorlatilag nem maradt Csertői Aurél vezetőedző keretében –, hanem új kapusedző után nézhet. Lelépett ugyanis a süllyedő hajóról az amúgy népes, mindenféle elemzőket és sporttudományos szakértőket felsorakoztató szakmai stáb egyik legfontosabb tagja, Vlada Avramov. Az időzítés még akkor is furcsa, ha hetek óta lógott a levegőben.

Vlada Avramov (balra) és az őt nemrég meglátogató világbajnok Dida (középen) között Gyetván, mellettük Tujvel és Dúzs, a Honvéd kapusai
Vlada Avramov (balra) és az őt nemrég Kispesten meglátogató brazil világbajnok Dida (középen) között Gyetván, mellettük Tujvel és Dúzs, a Honvéd kapusai Fotó: Nemzeti Sport

Miközben a drukkerek – látva a tavalyi csapatuk további gyengülését – már a budafoki szezonrajt (vasárnap, 17.30) előtt lemondtak visszajutásról az NB I-be, és a január óta húzódó tulajdonosváltástól sem várnak semmi jót, Avramov a felkészülés célegyenesében inkább Szaúd-Arábiába menekült. Noha a klub szerda délelőttig még nem jelentette be, a szinte a teljes pályafutását az olasz topligában töltött szerb szakember a privát Instagram-oldalán már angol és magyar nyelven is elköszönt. Sőt, a távozásáról az olasz TuttoMercatoWeb is kész tényként számolt be.

Vlada Avramov elköszönt a Honvéd családjától

„Szeretnék köszönetet mondani a Honvéd-családnak, mindenkit üdvözlök és a legjobbakat kívánom! Köszönöm mindenkinek” – üzente a korábbi szerb válogatott kapus, többek között a Fiorentina, a Vicenza, a Cagliari és az Atalanta volt légiósa, aki kapusedzőként (a Honvédnál eltöltött négy évén túl) dolgozott a Brescia, a török Rizespor és a dubaji Al-Nasszr stábjában is.

Avramov most a szaúdi profiligában szereplő Al-Ohdudhoz távozott, ahol tehát többek között olyan csatárok ellen készíti föl a kapusait, mint például Cristiano Ronaldo (Al-Nasszr), Neymar (Al-Hilal) vagy éppen Karim Benzema (Al-Ittihad). A csapat vezetőedzőjének a napokban nevezték ki Avramov korábbi kollégáját, a horvát Stjepan Tomast.

Az Nb1.hu értesülése szerint Avramov utóda Brockhauser István lesz. A 60 éves, 10-szeres magyar válogatott kapus a 90-es évek első felében bajnoki címet is nyert Kispesten, legutóbb pedig a Fehérvár FC-nél dolgozott. Most a 40 éves Tomár Tujvel mellett nagyon fiatal kapusokkal kell majd dolgoznia. A Honvédnál az utánpótlás-válogatott kerettag Dúzs Gellért hiába vált hamar közönségkedvenccé, az edzőmeccsek alapján az új szezonban a még csak 19 éves, szintén tehetséges, de teljesen tapasztalatlan Gyetván Márk kerülhet a kezdőcsapatba. 

Nem nehéz kitalálni, miért „öregedett ki” a 22 éves Dúzs: az MLSZ fiatalszabálya miatt. Az idei versenykiírás szerint az NB II-es csapatoknak legalább egy fő 2005. 01. 01. és utána született labdarúgót (aki legalább három bajnoki évben folyamatosan vagy megszakításokkal Magyarországon igazolt játékos volt) kell szerepeltetniük a meccseken, alapszabály szerint végig. Akadnak ugyan más kerettagok is, akik megfelelnek ennek a kitételnek, de a jelek szerint a kispesti akadémia növendékei között egy olyan mezőnyjátékost sem talált Csertői Aurél, akit nyugodt szívvel folyamatosan játszatna egy másodosztályú középcsapatban. Az erre tán legesélyesebb, Átrok Zalán már az előző szezonban is a kezdő tizenegybe pályázott, de tavaly augusztusban keresztszalag-szakadást szenvedett.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás