Dárdai Pált is utolérte a Hertha-edzők átka

A Hertha korábbi edzőinek többsége hiába keres új munkát. Dárdai Pál legalább tud hová visszavonulni a klubnál. Nyolcból csak egy találta meg igazán a számítását, mióta menesztették a berlini kispadról.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.17.
Dárdai Pál Hertha edző átok

Hivatalosan július első napjától nem a Hertha BSC vezetőedzője Dárdai Pál. A 48 éves magyar klubikon a harmadik időszakát zárta a berlini futballcsapat élén a német másodosztály 9. helyezettjeként. Azóta a feleségével és a kutyájukkal nyaral, miután az Európa-bajnokságon a helyszínen szurkoltak a magyar válogatottnak és benne főleg középső fiuknak, Dárdai Mártonnak. Magyarországra visszatérve Dárdai most arra vár, hogy kiderüljön, milyen szerepet szánnak neki újra a Hertha utánpótlásánál. 

Dárdai Pál és a Hertha-drukkerek: meccsenként közel 51 ezren álltak a másodosztályú középcsapata mögött
Dárdai Pál berlini elődeinek többsége hiába keres új kispadot Fotó: Getty Images

Korábbi szövetségi kapitányunk a minap a közmédiának elárulta: 

Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani. Szeptembertől megyek majd vissza Berlinbe.

Vagyis Dárdai Pál a leváltása ellenére sem munkanélküli edző, de ő sem javít a Hertha utóbbi évekbeli trénereinek horrorba illő mérlegén. 

A Berliner Kurier emlékeztet: 2019 óta – akkor szállt be a klubba a Herthába ölt 374 millió eurót (146 milliárd forint) „elégető”, kétes hírű befektető, Lars Windhorst – nyolc edző próbálta megállítani a tavalyi kiesésbe torkollott mélyrepülést. Őket mintha elátkozták volna, azóta a többségüknek nincs csapata, és csak egyiküknek van igazán jó edzői munkája.

Ante Covic (2019, 14 tétmeccs a Herthánál): visszatért a klub utánpótlásához, jelenleg az U17-es korosztályos csapat edzője.

Jürgen Klinsmann (2019–20, 10 tétmeccs): azóta egy évig Dél-Korea válogatottját dirigálta, a februári leégés (0-2 Jordánia ellen) óta munkanélküli.

Alexander Nouri (2020, 4 tétmeccs): 1,5 év múltán talált egy görög másodosztályú csapatot (Kavala), de 2 hónappal később onnan is repült. Azóta, több mint 2 éve semmi.

Bruno Labbadia (2020–21, 28 tétmeccs): tavaly tavasszal, Stuttgartban jutott neki 4 hónap és 12 meccs, de 2023 áprilisa óta újra hiába vár a munkalehetőségre.

Tayfun Korkut (2021–22, 14 tétmeccs): 3,5 hónap alatt csődöt mondott Berlinben, azóta (2022 márciusa óta) nincs új csapata.

Felix Magath (2022, 9 tétmeccs): amit vállalt, megtette, 2022 tavaszán benntartotta az akkor is kiesőjelölt Herthát. Önként ment, 70 évesen is új klubra vár – azóta hiába.

Sandro Schwarz (2022–23, 29 tétmeccs): az egyetlen, aki a Hertha után megtalálta a számítását, hiszen tavaly december óta az amerikai New York Red Bulls trénere.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás