Dárdai elnök lehet? Lerántották a leplet, kiderült az igazság

Meglepő pletyka terjed, de tiszta vizet öntöttek a pohárba. Dárdai Pál elnök helyett a Hertha játékosmegfigyelője lehet.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.07.27.
Dárdai Pál Hertha játékosmegfigyelő edző elnök

Bombahírként tálalta a Kicker, hogy Dárdai Pál májusban azzal köszönt el az őt a vezetőedzői poszton leváltott Hertha-vezetőktől: jelentkezik a német futballklub betöltetlen elnöki tisztségére, és ha megválasztják, kidobja őket. A cikkben a klubház folyosóin hónapok óta terjedő pletykaként tálalták a magyar legenda állítólagos kijelentését, amit akár viccnek is szánhatott, de a pillanatnyi indulat is szólhatott belőle – ezért csekély (10 % alatti) esélyt adtak arra, hogy valóra váltja a fenyegetést. Azt mindenesetre hozzáfűzték, hogy indulása esetén Dárdainak a klub ikonjaként igenis jó esélye lenne a taggyűlésen. A Bild ugyanakkor tiszta vizet öntött a pohárba: a lap szerint korábbi szövetségi kapitányunk el sem juthat odáig, hogy szavazzanak a pályázatáról.

Dárdai Pál mindig nagy sikert arat beszédeivel a Hertha taggyűlésein
Dárdai Pál mindig nagy sikert arat beszédeivel a Hertha taggyűlésein        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Azon túl, hogy a leváltás (Dárdai Pál esetében már a harmadik) az udvarias nyilatkozatokkal szemben valóban nem volt feszültségektől mentes, de egyik fél sem akar rosszat a másiknak. Se az örökös „tűzoltó” edző a Hertha vezetőinek, sem ők neki. A Bild az esetleges elnöki kandidálással kapcsolatban tiszta vizet öntött a pohárba. Eszerint Dárdai több okból nem is indulhat a novemberi tisztújításon. Egyrészt, ehhez nem lehetne a klub alkalmazottja – márpedig a leváltása ellenére is érvényes szerződés köti őt a Herthához –, másrészt, legalább 12 hónapja tagnak kéne lennie az egyesületben, hogy valaki a jelentkezési határidőig (augusztus 15.) javasolhassa az elnök posztjára.

A lap szerint valójában már eldőlt, hogy Dárdai Pál játékosmegfigyelőként segíti tovább szeretett futballklubját. Miután a legkisebb fiuk, a 18 évesen az élvonalbeli Wolfsburghoz igazolt Dárdai Bence is kirepült a berlini fészekből, a családfő a feleségével, Mónikával szeretne sokat utazni, minél több meccset megnézni. A Kickernél bedobott elnöki poszttal ellentétben, ez a verzió egybecseng azzal, amit Dárdai Pál az Európa-bajnokság idején nyilatkozott az M4 Sportnak:

– Szeptemberig pihenek, utána elkezdünk meccsekre járni, nézni. (…) Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani – mondta két hete.

Dárdai Pál régóta hadakozik a Kickerrel

A furcsa hír hátteréhez hozzátartozik az is, hogy Dárdai az előző szezon során már bajszot akasztott a Kickerrel. A lap egyik újságírója dühítette fel annyira egy kritikus cikkével, hogy utána egy sajtótájékoztatón nem volt hajlandó válaszolni a kérdésére, sőt az újbóli kérdés hallatán fölállt és faképnél hagyta a jelenlévőket. Akkor egy berlini újság rávilágított, hogy mintha a Kicker minden előzmény nélküli támadását a Herthán belül, a színfalak mögött régóta Dárdai ellen munkálkodó Johannes Spors vezényelte volna, az amerikai befektetőcég (a kétes hírű, botrányos hátterű 777 Partners) képviselője.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás