Már vasárnap jöhet az armageddon, óriási balhétól tartanak az Eb-n

Pikáns meccset rendeznek vasárnap a foci-Eb-n. Az ördög nem alszik, szurkolói összecsapás sem kizárt Gelsenkirchenben a Szerbia–Anglia Eb-csoportmeccs kapcsán.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.06.13.
Németország foci Eb 2024 verekedés balhé

A német rendőrség arra figyelmezteti az angol drukkereket – érkeznek vagy 40 ezren a találkozóra –, hogy esetleg verekedések várhatók a szerb–angol csoporttalálkozón. Emiatt a szigetországiak csak 1 százalékos erősségű sört kaphatnak, és azt a lelátóra nem is vihetik fel. Az angol külügy hivatalos figyelmeztetést adott ki a rajongóknak, hogy „igyanak óvatosan”. Korábban 1600 ismert angol bajkeverőt arra utasítottak, adják le az útlevelüket, tehát nem utazhatnak Németországba az Eb-re.

776148821
Fotó: AFP

A szerb ultrák között ismert a Serb Hooligans, továbbá a szélsőjobboldali, oroszbarát Delije, ők is előre jelezték, angolokra vadásznak majd a meccs előtt és után. Ugyanakkor szerb szurkolókról felvételek készültek, amint „Öld meg az albánokat!” rigmust skandálnak, és Ratko Mladics, a szerb háborús bűnökért felelős tábornok pólóját viselik.

A Vice TV szerint a szerb bajkeverők napokkal a meccs előtt megtervezték erőszakos fellépésüket, ezért a német biztonságiak figyelik a csoportokat.

– A kontinensbajnokságra 5000-8000 szerb turista érkezik, közülük 400-500 rendbontó – mondja Christof Burghardt főfelügyelő a Daily Mailnek. – A bajmegelőzésbe besegít a Neussban állomásozó Nemzetközi Rendőri Együttműködési Központ specialistáinak csoportja is. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás