"A szívem csücske marad" - Frenreisz Károly mindig is imádni fogja a magyar válogatottat

A helyszínen szurkolt a magyar fociválogatottnak Frenreisz Károly zenész. A legendás előadó vegyes képet kapott együttesünkről az Európa-bajnokságon, de nem sajnálja, hogy Németországban járt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.26.
labdarúgás Euro 2024 foci Eb 2024 Frenreisz Károly

Egy hetet töltött Németországban a fociválogatott miatt Frenreisz Károly. A Metró és a Skorpió együttes egykori basszusgitárosa mindhárom labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésünket a helyszínen tekintette meg. A két vereségnek nem örült, de nem emiatt jött haza német feleségével, Anjával még a nyolcaddöntők kezdete  előtt.

- Hangsúlyozom, nem a csalódottságom hozott haza – szögezi le kérdésünkre a rockzenész. 

A  magyar futballválogatott mindig is a szívem csücske marad. Ezúttal együttesünk vegyes képet állított ki magáról, de utólag felesleges boncolgatni a svájciak és németek elleni vereségünket. A lényeg az, hogy mázlival, de megvertük a skótokat. Hogy lesz-e helyünk a tizenhat között, az már nem vágyakozás kérdése, hanem a matematikáé.

Frenreisz Karoly-03
Fotó: Németh András Péter

A kontinensbajnokság legemlékezetesebb élménye számára a skót drukkerek viselkedése volt.

- Állítom: igazi gentleman-ek! Közelről láttam őket, nehéz volt megemészteniük kedvenceik kiesését, de azon példás úri modorral túltették magukat.

A neves zenész a magyar válogatott kapcsán kétféle konklúziót szűrt le, és ezt meg is osztotta a Metropollal.

Egyrészt kevés a mieink válogatottbeli nemzetközi rutinja. Ezen nem azt értem, hogy a világverseny hangulata nyomasztotta őket, hanem többen olyan klubcsapatokban játszanak, amelyekben nehéz felkészülni az efféle jelentős kihívásokra. A másik észrevételem az, hogy játékoskeretünk több sérülttel érkezett az Eb-re, emiatt akadt, aki egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott. Hogy ennek mi az oka, azt nálam biztosan jobban tudják az illetékesek.

Az csak szerda késő estére dől el, hogy a magyar válogatott bejut-e a nyolcaddöntőbe, ahol Portugáliával mérkőzhet,

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás