„Kicsi, de irdatlan ügyes" - szupersztár ellen játszott a magyar válogatott hátvédje





A magyar férfi jégkorong-válogatott Kanada ellen zárta a hokiszezont. Garát Zsombor elárulta, nagyon hálás, amiért ott lehetett a bolzanói vb-n a csapattal.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.08.
Garát Zsombor MVM Dome Connor Bedard jégkorong

A világbajnoki címvédő kanadai jégkorong-válogatott 4-0-ra legyőzte az élvonalba visszajutott magyar csapatot barátságos mérkőzésen, amelyen hazai csúcsot jelentő 14 925 szurkoló volt jelen az MVM Dome-ban. 

Connor Bedard
Connor Bedard (a koronggal) két gólpasszal zárt a magyarok elleni meccsen Fotó: Szigetváry Zsolt

"Kanada jobban is megverhetett volna minket, a nap végén ez a 4-0 vállalható, hiszen nem 15-0 lett. Előtte a vb-n nem szenvedve a 4-5. helyen zártunk, hanem sikerült aranyérmet nyerni." - mondta a Metropolnak Garát Zsombor, a magyar válogatott hátvédje. 

A tengerentúli együttesben szerepelt a Chicago Blackhawks tinisztárja, az NHL egyik legkiválóbb játékosa, Connor Bedard. Garát elárulta, milyen testközelből a 18 éves kanadai.

"Kicsi, de irdatlan ügyes. Nem véletlenül tartják már most az NHL egyik legjobbjának. Szenzációs, hogy ilyen meccseket tudunk játszani Budapesten. Élmény ilyen játékosok ellen játszani, bemelegítünk, és egy Connor Bedard van a túl oldalon... Imádom az MVM Dome-ot, amikor ez ember itt játszik, akkor azt érzi, hogy úristen, ez komoly szint. Szerencsés vagyok, mert a tengerentúlon játszhattam NHL- és NBA-pályán, Floridában, de a Dome felveszi velük a versenyt." - fogalmazott Garát.

A magyar válogatott hátvédje hozzátette, nagyon hálás, hogy ott lehetett a bolzanói vb-n, és megadatott neki a divízió I/A-s világbajnoki cím.

"Minden szempontból dinamikus, és interaktív évem volt, de ebben a szezonban volt a legtöbb nehézségem is, amivel szembesülnöm kellett a profi karrierem során. Örülök, hogy ennyi élmény megadatott, nagyon sajnáltam, hogy kinn a playoffot nem sikerült elérni. De egyben nagyon hálás vagyok, hogy tudtam jönni a válogatotthoz, és mehettem a vb-re." - mondta Garát.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás