Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Szalai Attiláról





Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Freiburg középhátvédjéről, Szalai Attiláról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.10.
Szalai Attila Európa-bajnokság Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Szalai Attiláról hoztunk három érdekességet.

Szalai Attilának a válogatottban egyelőre biztosabb a helye, mint a német klubcsapatában
Szalai Attilát a mai napig imádják Törökországban Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Cipruson jött az áttörés

Klubtársához, Sallai Rolandhoz hasonlóan Szalai is Cipruson hívta fel magára a nagy csapatok figyelmét. A középhátvéd 2019 nyarán a Mezőkövesdtől igazolt a Apollon Limassolhoz, majd alig két év múlva, az akkori vételárának a több mint tízszereséért igazolt a Fenerbahcéhoz.

Instagram-sztár

A török óriásnál rögtön alapember lett, a szurkolók szeretetét szintén hamar elnyerte. A népszerűsége akkor sem csökkent, amikor tavaly nyáron a Hoffenheimhez igazolt, sok török a mai napig aktívan követi a pályafutását. Az Instagramon több mint 560 ezer követője van, amivel a magyar válogatottban Szoboszlai Dominik mögött a második legnagyobb szurkolóbázissal rendelkezik.

Törökül beszél

A válogatott az idei első mérkőzését Törökország ellen játszotta (1-0). A lefújást követően Szalai nemcsak a magyar, hanem a török médiának is nyilatkozott, mindezt ráadásul török nyelven tette. „Igyekeztem megtanulni a nyelvet a Fenerbahcénél eltöltött időszak alatt. Nyelvtani problémáim vannak, de szerencsére a kollégák egész jól értettek” – mondta a török interjúkról a 26 éves hátvéd.

Név: Szalai Attila

Születési hely és idő: Budapest, 1998. január 20.

Klubjai (felnőtt): Mezőkövesd (2017–2019), Apollon Limasszol (2019–2021), Fenerbahce (2021–2023), Hoffenheim (2023–). Kölcsönben: Freiburg (2024)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 43

Címei: Török Kupa-győztes (2023)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás