Magyar válogatott focista miatt tört ki balhé: Marco Rossi kulcsembere miatt tüntettek





Több mint tíz éve fortyognak egy menedzseriroda ügyei miatt a Hoffenheim ultrái, de Szalai Attila kölcsönadása volt az utolsó csepp a pohárban.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.21.
Módosítva: 2024.02.21.
Szalai Attila Freiburg fociultra hoffenheim botrány

Kiderítette a Kicker, hogy Szalai Attila freiburgi kölcsönadása verte ki a biztosítékot a Hoffenheim ultráinál. A Bundesliga-csapat szurkolóit sajnos nem a magyar válogatott védő távozásának ténye, hanem annak mikéntje akasztotta ki.

Szalai nyáron öngóllal debütált a Hoffenheimben, egész ősszel csak ötször játszott, mégis a távozása okozott nagy balhét
Szalai nyáron öngóllal debütált a Hoffenheimben, egész ősszel csak ötször játszott, mégis a távozása okozott balhét – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német futballszaklap utánajárt, a Szalai-ügyön túlmutatva miért tiltakoztak a „Falusiak” hívei látványos élőképpel a klubjukkal régóta együttműködő menedzseriroda, a Rogon ellen. Szerintük az ügynökség alapítója, Roger Wittmann régóta jelentős károkat okoz a Hoffenheimnek, kihasználva szoros kapcsolatát a szülővároskájába a semmiből élvonalbeli futballcsapatot varázsolt idős multimilliomossal, Dietmar Hopp-pal.

Rogon: Felmutatni a piros lapot!

– volt olvasható a szurkolók molinóján, egy jókora, kiállítást jelző kártya kíséretében. A drukkerek szórólapon is terjesztették vádjaikat a múlt hétvégi, Union Berlin elleni hazai meccsen (0-1).

A Rogon káros szerepvállalása már régóta téma a Hoffenheim táborában. Igaz, pozitív példák is akadnak, de Szalai Attila januári kölcsönadása után lépésre szánták rá magukat az ultrák.

A szurkolóinkat leginkább az zavarja, hogy Szalai Attila az SC Freiburg elleni derbin a keretünkben szerepelt, majd másnap aláírt az ellenfélnél

– árulta el Alexander Rosen sportigazgató, hozzátéve: megérti a haragot, de miután Szalai kölcsönadása már a meccs előtt eldőlt, szóba sem került az amúgy is éppen mellőzése miatt átigazolt magyar védő játéka.

– Igaz, az sem merült föl, hogy ezért kitegyük őt a keretünkből – ismerte el a hoffenheimi vezető. 

A faramuci Szalai-ügy miatt kiakadt szurkolók szórólapjáról egyébként kiderült: Wittmann befolyása több min tíz éve egyre nagyobb a klubnál, hatalmi helyzetből kényszeríti ki a számára mindig a Hoffenheimnek ritkábban előnyös átigazolásokat. Szerintük rendre 10-15 millió euróba (3,95,8 milliárd forint) kerülnek azok a focistái, akikről hamar kiderül, hogy baklövés volt a szerződtetésük. Ide sorolják a legutóbbi ráfizetések közül a tavaly nyáron klubrekordot jelentő összegért (12,3 millió euró 4,8 milliárd forint) a török Fenerbahcétól megvett Szalait, és a hasonló summába fájt Stanley Nsokit is.

Az ellenérvek közé tartozik ugyanakkor, hogy annak idején Wittmann hozta a Hoffenheimhez a brazil Roberto Firminót és Joelintont, valamint a francia Georginio Ruttert is. Előbbieket a klubbéli remeklésük után óriási (10-, 20-, sőt közel 40-szeres!) nyereséggel adták tovább a Liverpoolnak és Newcastle-nek, illetve a Leeds Unitednek.





 





Ezeket olvastad már?
Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás