„Attila, húzz innen!” – főhet Marco Rossi feje, Szalait máris kidobnák új csapatából

Áll a bál Szalai Attila körül, kap hideget-meleget. Válogatott védőnk Hoffenheim után Freiburgban is nagy hibával mutatkozott be, új csapattársainak kellett a védelmére kelniük.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.29.
Szalai Attila Freiburg hiba kritika szurkolók

„Ellenségeskedés a freiburgi újonc Szalaival” – ezzel a címmel foglalkozik a német közszolgálati média a Szalai Attilát kritizáló kommentekkel. A 41-szeres magyar válogatott védő szombaton, az utolsó 20 percre csereként beállva szarvashibával mutatkozott be a Freiburg labdarúgócsapatában. A hat nappal korábban a Hoffenheimtől kölcsönvett légiós 2-1-es brémai vezetésnél, a 93. percben röviden adta haza a labdát, Julián Malatini pedig kíméletlenül kihasználta ezt és beállította a 3-1-es végeredményt. Annak tudatában még fájóbbak a történtek, hogy Szalai tavaly nyáron öngóllal debütált a „Falusiaknál”, ezután került szinte egész őszre a kispadra.

Szalai Attila ennél pechesebben nem is kezdhetett volna Freiburgban
Szalai Attila ennél pechesebben nem is kezdhetett volna Freiburgban      Fotó: AFP

– Köszönöm a szívélyes fogadtatást, nagyon jó érzés a Freiburgban szerepelni. Fájdalmas lecke volt, de koncentrálunk a következő mérkőzésre – utalt a vereségre és/vagy saját hibájára is Szalai az Instagramon.

A hozzászólók többsége pozitívan állt focistánkhoz („Fel a fejjel!”; „Tanulj belőle és lépj tovább!”; „Minden rendben lesz”; „Hibázni emberi dolog, főleg ilyen hosszú mellőzés után” – sorjáznak az ilyen és ehhez hasonló, bátorító és jóindulatú üzenetek) – ugyanakkor sokan rögtön ellene fordultak.

„Szalai inkább maradt volna Hoffenheimben”; „Attila, húzz el Freiburgból” – idézte az ítélkezők rossz példáit az SWR. A cikk szerint éretlen és rosszindulatú hozzáállás ez a drukkerektől, ráadásul nem vall a freiburgiakra, akiket a befogadó, szerény, pozitív hozzáállásukért kedvelnek Németország-szerte. „Aki ilyesmit szajkóz az interneten, az akár csak tíz percre belebújhatna Szalai bőrébe” – írják.

Új csapattársai is Szalai védelmére keltek, ketten is megengedően kommentálták Szalai hibáját.

– Azt hiszem, mindannyiunkkal előfordult már hasonló – reagált a csatár Lucas Höler.

– Még csak nem is ez döntötte el a meccset – tette hozzá a rutinos középpályás, Maximilian Eggestein.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás