„Szuper srác, de...” – nem kímélte edzője Marco Rossi emberét





Új remény csillant fel a Hoffenheimben ősszel a kispadon ragadt Szalai Attila előtt, de ehhez válogatott védőnk is kell. Pénteken, a Bayern München elleni rajton sok minden kiderül.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.12.
Szalai Attila hoffenheim Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

Rendesen belekezd a „tavaszi” tétmeccsek sorozatába a német labdarúgó Bundesligában hetedik Hoffenheim: Szalai Attila csapata a 17. forduló – és egyben a 2024-es év – nyitányán a címvédő Bayern München vendége lesz (péntek, 20.30, tv: Aréna 4). Egyelőre kérdés, hogy a 41-szeres magyar válogatott védő játszhat-e Harry Kane és a többi klasszis ellen. Miután a tavaly nyáron klubrekordot jelentő összegért igazolt játékos öngóllal debütált, ősszel csak elvétve (öt tétmeccsen) kapott játéklehetőséget Pellegrino Matarazzo vezetőedzőtől. Most nem csak a mínusz 11 fokosra jósolt hideg miatt lenne kellemetlen Szalainak, ha újra a kispadon találná magát.

Szalai Attila a tavaszi idényre beverekedné magát a Hoffenheim ezdőcsapatába
Szalai Attila a tavaszi idényre beverekedné magát a Hoffenheimbe Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A nyári Európa-bajnokságra tekintettel lépéskényszerbe kényszerülhet (ezt a Metropolnak nyilatkozva nemrég az édesapja is megerősítette), ha januárban sem számítanak rá. Marco Rossi szövetségi kapitány nyilván elvárja a Szalaihoz hasonló kulcsembereitől, hogy tavasszal rendszeresen játsszanak és csúcsformába lendüljenek a torna előtt. Ezért különösen fontos, a Hoffenheim trénere hogyan vélekedik eddig mellőzött légiósunkról a téli szünet után.

– Mindenkinek teljesítenie kell, ha el akarjuk érni a céljainkat. 

Attilának megvannak az erősségei, pozitív energiát hozott a csapatba. Szuper srác, de nála is megvannak azok a területek, amelyeken javulnia kell. A gyengeségeit, hibáit pedig ki kell javítania, el kell rejtenie.

És ez független attól, hogy pályán van-e vagy sem. De ez minden játékossal így van. Ő is a csapatunk része, és én mindegyiküktől azt várom, hogy akarja kihozni magából a maximumot

– mondta Matarazzo a Bayern elleni erőpróba előtt.

A Hoffenheim sokat hibázó védelmének legbiztosabb tagja, Kevin Vogt sajtóhírek szerint az Union Berlinhez tart. Az ő döntése is befolyásolhatja a Szalai Attilának jutó játékpercek számát.
 





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás