„Szuper srác, de...” – nem kímélte edzője Marco Rossi emberét

Új remény csillant fel a Hoffenheimben ősszel a kispadon ragadt Szalai Attila előtt, de ehhez válogatott védőnk is kell. Pénteken, a Bayern München elleni rajton sok minden kiderül.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.12.
Szalai Attila hoffenheim Eb 2024 magyar válogatott Marco Rossi

Rendesen belekezd a „tavaszi” tétmeccsek sorozatába a német labdarúgó Bundesligában hetedik Hoffenheim: Szalai Attila csapata a 17. forduló – és egyben a 2024-es év – nyitányán a címvédő Bayern München vendége lesz (péntek, 20.30, tv: Aréna 4). Egyelőre kérdés, hogy a 41-szeres magyar válogatott védő játszhat-e Harry Kane és a többi klasszis ellen. Miután a tavaly nyáron klubrekordot jelentő összegért igazolt játékos öngóllal debütált, ősszel csak elvétve (öt tétmeccsen) kapott játéklehetőséget Pellegrino Matarazzo vezetőedzőtől. Most nem csak a mínusz 11 fokosra jósolt hideg miatt lenne kellemetlen Szalainak, ha újra a kispadon találná magát.

Szalai Attila a tavaszi idényre beverekedné magát a Hoffenheim ezdőcsapatába
Szalai Attila a tavaszi idényre beverekedné magát a Hoffenheimbe Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A nyári Európa-bajnokságra tekintettel lépéskényszerbe kényszerülhet (ezt a Metropolnak nyilatkozva nemrég az édesapja is megerősítette), ha januárban sem számítanak rá. Marco Rossi szövetségi kapitány nyilván elvárja a Szalaihoz hasonló kulcsembereitől, hogy tavasszal rendszeresen játsszanak és csúcsformába lendüljenek a torna előtt. Ezért különösen fontos, a Hoffenheim trénere hogyan vélekedik eddig mellőzött légiósunkról a téli szünet után.

– Mindenkinek teljesítenie kell, ha el akarjuk érni a céljainkat. 

Attilának megvannak az erősségei, pozitív energiát hozott a csapatba. Szuper srác, de nála is megvannak azok a területek, amelyeken javulnia kell. A gyengeségeit, hibáit pedig ki kell javítania, el kell rejtenie.

És ez független attól, hogy pályán van-e vagy sem. De ez minden játékossal így van. Ő is a csapatunk része, és én mindegyiküktől azt várom, hogy akarja kihozni magából a maximumot

– mondta Matarazzo a Bayern elleni erőpróba előtt.

A Hoffenheim sokat hibázó védelmének legbiztosabb tagja, Kevin Vogt sajtóhírek szerint az Union Berlinhez tart. Az ő döntése is befolyásolhatja a Szalai Attilának jutó játékpercek számát.
 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás