Marco Rossi kulcsembere szuper hírt kapott





Egy csapásra jóra fordult Szalai Attila helyzete. Alighogy szerződtették, máris a freiburgi kezdőcsapatba jelölhetik a válogatott védőt, akit ősszel mellőztek Hoffenheimben.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.26.
Szalai Attila Bundesliga Sallai Roland Freiburg Marco Rossi

A Hoffenheimtől kölcsönvett Szalai Attila és a Paderborntól kivásárolt Florent Muslija személyében válogatott légiósokkal erősített a napokban az SC Freiburg. A német labdarúgó Bundesliga 19. fordulóját a 7. helyről váró csapat újoncai közül a koszovói szélső legfeljebb csereként mutatkozhat be szombaton, a Werder Bremen vendégeként. A magyar védő esetében ellenben felgyorsultak a történések: Szalait azonnal a kezdőcsapatba jelölheti Christian Streich vezetőedző.

Szalai Attila múlt vasárnap szerződött kölcsönjátékosként a Freiburghoz
Szalai Attila múlt vasárnap szerződött kölcsönjátékosként a Freiburghoz         Fotó: Instagram/scfreiburg

A szintén magyar válogatott Sallai Rolandot is soraiban tudó Freiburg rutinos trénere a hétvégi meccset felvezető sajtótájékoztatón dicsérte Szalai Attilát.

– Ő egy nagyon tapasztalt játékos. Az, hogy pár hónapig keveset játszott, előfordul. Nem rendelkezünk valami sok ballábassal ezen a poszton, ezért is volt értelme idehozni – mondta Streich.

Az idén eddig két hazai meccsen négy pontot gyűjtött Freiburgot régóta sérüléshullám sújtja. A belső védők közül Philipp Lienhart és Kenneth Schmidt most is maródi, Manuel Gulde pedig az eltiltását tölti. A német sportsajtó ezért abból indul ki, hogy Szalai hat nappal a szerződtetése után máris a kezdő tizenegybe kerülhet a múlt vasárnap a Bayern München otthonában győztes brémaiak ellen.

A 26 éves, 41-szeres magyar válogatott Szalai Attilát tavaly nyáron klubrekordot jelentő 12,3 millió euróért (4,7 milliárd forint) vette meg a Hoffenheim a török Fenerbahcétól. Balszerencsésen öngóllal debütált új topligás csapatában, s ezután alig kapott játéklehetőséget ottani edzőjétől. Az amerikai Pellegrino Matarazzo az őszi szezonban csak négy Bundesliga- és egy Német Kupa-meccsen szerepeltette, össszesen 333 percig. Pedig az előző szezonban, a Fenerben Szalai volt az egész török mezőny legtöbbet játszó focistája.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás