Milák Kristófról is elmondta a véleményét, olimpiára gyúrt a magyar úszó





Németh Nándor elárulta, miben zavarja és egyben motiválja őt a nagy bajnok.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.04.06.
Magyar Nemzet párizsi Németh Nándor világcsúcstartó kapcsolat

Németh Nándor szerezte medencés úszásban a magyar válogatott egyetlen érmét a februári dohai vb-n. A 24 éves úszónak kijárt már a siker, hiszen zsinórban a negyedik vb-n jutott a döntőbe 100 gyorson.

– Nagy mérföldkő volt – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Németh. – Már 2018 óta üldöztem egy érmet a nagy világversenyeken, többször is ott voltam a közelében, de valami mindig hiányzott, pedig éreztem, hogy képes vagyok rá. Lelkileg és mentálisan is sokat jelentett ez a bronz, lekerült a vállamról egy teher.

Németh Nándor, Fotó: MTI

Németh látványosan kigyúrta magát, a dohai vb-n a korábbiakhoz képest is kirobbanó formának örvendett az izomzata alapján. Erről kulisszatitkokat osztott meg.

– Tudatosan dolgoztunk az izomzatomon, több súlyzós edzést végeztem – árulta el Németh Nándor. – Egyébként a tavalyi fukuokai vb-hez képest nem volt olyan nagy az ugrás, egy-másfél kiló plusz izmot szedtem fel, most 81 kiló körül vagyok. Innen már csak fél-egy kiló izom jöhet fel rám, 82 kilónál nem leszek több. Az izom fontos a robbanékonyság miatt, de mindenkinek megvan az ideális tömege, ami még nem megy a vízfekvés kárára. Jó példa a román David Popovici, aki nem a legvastagabb srác a mezőnyben, mégis világcsúcstartó volt 100 gyorson.

Ugyan 100 gyorson Németh vb-bronzérmesként várja a párizsi olimpiát, a szám magyar országos csúcsát továbbra is Milák Kristóf tartja. A BVSC úszója a Magyar Nemzetnek kijelentette, hogy a fő célja a 47,47 másodperces rekord megdöntése.

– Egy kicsit talán zavar, de inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon motivál – mondta arról, hogy Miláké a csúcs, nem pedig az övé. – Kristóf eddig pillangón érte el a legnagyobb sikereit, de szerintem egyértelmű, hogy ő gyorson is világklasszis úszó, szóval vele versenyezni ebben a tekintetben igazi kihívás. Nagyon bízom benne, hogy az olimpia után újra az enyém lesz a csúcs, mert akkor már elégedett lehetek majd a teljesítményemmel.

Németh Nándor a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy Ferrarit vezetett, focizott és gitározott, hová tette a dohai vb-n szerzett történelmi érmét, és milyen a kapcsolata Milák Kristóffal, akivel már az általános iskolában is osztálytársak voltak. A teljes interjú ide kattintva olvasható el.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás