Távozott a Fradi BL-hőse, elképesztő, mennyit változott a csapat





Öt év után távozott a Ferencvárosból a kegyvesztetté vált Tokmac Nguen, aki a svéd élvonalbeli Djurgardenhez írt alá. A norvég támadó kulcsszereplője volt a Fradi 2020-as Bajnokok Ligája-szereplésének, a klub kerete azóta alaposan kicserélődött.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.26.
Bajnokok Ligája Tokmac Nguen Djurgarden sportfogadás Ferencváros

A januári átigazolási időszakban jelentette be a Ferencváros, hogy Anderson Esiti és Owusu Kwabena mellett Tokmac Nguen szolgálataira sem számítanak a továbbiakban. A 30 éves futballista 2019. februárjában érkezett a 34-szeres magyar bajnokhoz, és összesen 193 tétmérkőzésen játszott, ezeken 47 gólt szerzett és 33 gólpasszt osztott ki.

20190922_4084_SZM
Tokmac Nguen Svédországban folytatja pályafutását (Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport)

Tokmac a januári bejelentést követően több hónapig nem talált csapatot, most viszont meglett a következő állomása. A balszélső a svéd élvonalbeli Djurgardennél folytatja a pályafutását, az együttes az előző idényben a negyedik helyen végzett a bajnokságban. Svéd sajtóhírek szerint a Fradi 900 ezer eurót (353 millió forint) kap majd a Djurgardentől.

Tokmac több szezonban is remek teljesítményt nyújtott a nemzetközi kupasorozatokban, ebből kiemelkedik a 2020-21-es Bajnokok Ligája idény, amikor a Fradi egészen a főtábláig jutott. A magyar klub a selejtezőben pont a Djurgardent, a Celticet, a Dinamo Zagraebet, és a Moldét is kiejtette, érdekesség, hogy a norvég szélső pont új klubja ellen duplázott, a Dinamo ellen pedig gólpasszt adott. A csoportkörben gólt szerzett a Dinamo Kijev ellen (2-2), a Barcelona otthonában (5-1) pedig tizenegyest harcolt ki, amit Igor Haratin értékesített.

Azóta közel négy év telt el, a Fradi kerete ez idő alatt pedig gyökeresen megváltozott. Tokmac távozásával most már mindössze négy futballista maradt a zöld-fehér mezes együttesnél. Dibusz Dénes továbbra is alapember és ő a klub első számú kapusa. Botka Endre helyzete már egy fokkal nehezebb, a magyar válogatott hátvéd hol több, hol kevesebb játéklehetőséghez jut. Hasonló a helyzet Eldar Civiccsel is, aki akkor Marcel Heisterrel, most Christian Ramírezzel versenyez a kezdőcsapatban kerülésért. Emellett ott van még Szécsi Gergő, a klub harmadik számú kapusa, aki a csoportkörben négy találkozón ült a cserepadon, a Fradinál viszont eddig mindössze egy Magyar Kupa és egy NB I-es bajnoki jutott neki szűk öt év alatt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A Ferencváros kezdőcsapata a Barcelona otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében (2020. 10. 20.)
Dibusz-Botka, Blazic, Kovacevic, Civic-Laidouni, Haratin-Zubkov, Sigér, Isael-Tokmac

A Ferencváros kezdőcsapata a legutóbbi nemzetközi kupamérkőzésen (Konferencialiga, Olympiakosz (2024. 02. 22.)
Dibusz-Wingo, Cissé, Mmaee, Civic-Abu Fani, Maiga Marquinhos, Zachariassen-Varga, Kodro

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás