Marco Rossi rossz hírt kapott; Détári helyretette a fradistákat





Ezek voltak a Metropol legolvasottabb sport témájú cikkei a héten.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.03.16.
Marco Rossi Liverpool Détári Lajos

Számos külföldi, magyar felmenőkkel rendelkező focista csatlakozott a kerethez az elmúlt öt évben, mióta Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Orbán Willi, Loic Nego, Callum Styles, vagy éppen a németek által is csábított Dárdai Márton - csak, hogy pár nevet említsünk. Most azonban lemaradtunk egy kiszemeltről. Az angol másodosztály góllövőlistáját vezető, 28 éves Sammie Szmodics magyar nagypapája révén érkezhetett volna, azonban úgy tűnik, a támadó középpályás "csalinak" használta a magyarok érdeklődését. Menedzserei kikotyogták Rossi puhatolózását Írországban, hogy a helyiek csapjanak le gyorsan Szmodicsra. Az is kiábrándító, ahogy a labdarúgó nyilatkozott rólunk.

Láttam, hogy összekötöttek Magyarországgal, ahonnan a nagyapám származott. Hülyeség, nem volt semmi

– mondta Írországban Szmodics, ezzel jelezve, esze ágában sincs a magyar válogatotthoz csatlakozni.

Marco Rossi nem kertelt: aki nem játszik a klubjában, nem mehet az Eb-re?
Rossinak szerencsére így is van több remek támadó középpályása / Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Nem először csaptak össze a Liverpool szurkolói Szoboszlai Dominik teljesítménye miatt. Lássuk be, a magyar labdarúgó bármennyit is gürcöl, gólokat szerez, gólpasszokat ad, mindig lesznek kritikusai. Utóbbiak legutóbb azt vetették a szemére, hogy keveset próbálkozik például kapuralövéssel, az ő adottságaival lehetne jóval bátrabb is. Szerencsére többen vannak azok, akik belátják, a tavaly nyáron új világba csöppenő középpályás a legtöbbet hozza ki magából, s övé a jövő.

Ne gyűlöljétek Szobót, ő a legjobb középpályás, be fogja ezt bizonyítani

kérte a többieket az egyik rajongó.

Szoboszlai valóban hosszú sérülésből tért vissza, januárban 26 napot hagyott ki, majd rögtön kidőlt újra. Csak múlt csütörtökön, a Sparta Praha elleni Európa-liga nyolcaddöntőn kapott újra lehetőséget, akkor rögtön gólt is szerzett, a visszavágón is betalált, valamint gólpasszt is adott.

Fotó: youtube/@LiverpoolFC

A korábbi világválogatott labdarúgó, Détári Lajos 2011 szeptembere és 2012 augusztusa között irányította a Ferencvárost. 2012 nyarán az ő kérésére igazolt Gyömbér Gábor a klubhoz, aki ezt követően öt évig erősítette a Fradit, s a 2016-os bajnokcsapatnak kapitánya is volt. Az egyszeres válogatott középpályás most egy szurkolói oldalnak mesélt egyik első élményéről Détárival.

"Köztudott, hogy nekem a legendás fradista, Lipcsei Péter volt a példaképem. Amikor ott voltam a klubnál, akkor ő a második csapatát irányította. Détári Lajos folyton zrikált Lipcsei miatt”

– mesélt a kezdetekről Gyömbér.

Détári viccesen mindig azt mondta, »hatszor jobb játékos voltam, mint Lipcsei«. Mondtam neki, Mester, ezt elhiszem, de amikor Ön játszott, még nem volt tévé. Nem láthattam.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás