„A Vasas hasznára fog válni” – Nagyon várják Angyalföldön a fradista Gerát





Gera Zoltán lett a Vasas új vezetőedzője, miután a klub menesztette a kispadról Desits Szilárdot. Az angyalföldi focicsapat korábbi nagyszerű csatára, Izsó Ignác szerint Gera kifejezetten a támadójáték fellendítésében segíthet majd.



Megosztás
Szerző: Forgács Milán
Létrehozva: 2024.02.27.
Izsó Gera Zoltán vezetőedző Desits Szilárd Vasas

Múlt hétvégén ismét pontokat hullajtott a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas, amely hiába vezetett Kazincbarcikán, az ellenfél a mérkőzés utolsó perceiben egyenlített. A klubnak ez volt a nyolcadik döntetlenje 22 fordulót követően, emellett három veresége van, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy meneszti Desits Szilárd vezetőedzőt, a helyére pedig Gera Zoltánt nevezte ki.

20231121_1008_KAR
Gera Zoltán az U21-es magyar labdarúgó-válogatottat otthagyva lett a Vasas vezetőedzője (Fotó: Árvai Károly)

Az egykori kiváló labdarúgó a 2018-as visszavonulása után rögtön az edzői pályára állt, szerepelt a Ferencváros és a magyar válogatott szakmai stábjában, Marco Rossi és Szerhij Rebrov mellett tudott tanulni. 2019 júniusától lett az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője, ahol 35 mérkőzésen irányította a csapatot.

Izsó Ignác a Vasasban nevelkedett, és az angyalföldi csapat színeiben mutatkozott be a felnőttek között 1974-ben. 12 év alatt 285 bajnoki találkozón 86 gólig jutott. A korábbi középcsatár lapunknak elárulta, hogy a televízión keresztül a mai napig követi az együttes mérkőzéseit, a hazai találkozókon pedig igyekszik ott lenni az Illovszky Rudolf Stadionban.

„Örülök Gera Zoltán érkezésének, kiváló futballista volt. Hiszem azt, hogy aki ilyen magas szinten játszott, annak jó esélye van arra, hogy jó munkát végezzen. Nagyszerű támadó szellemű játékos volt, csodálatos gólokat rúgott, a Vasas hasznára fog válni és remélem, hogy ez feljutást fog eredményezni” – nyilatkozta a Metropolnak Izsó Ignác. Az ötszörös magyar válogatott csatár arra számít, hogy Gera tekintélye és nagyszerű múltja jó hatással lesz a játékosokra.

Labdarúgóként nekem is abban a szerencsében volt részem, hogy többek között Baróti Lajos, Illovszky Rudolf és Lakat Károly volt az edzőm. Ez egy futballistát biztosan serkent, segít, motivál.

Izsó nem meri kijelenteni, hogy a Vasasnak Gerával meglesz a feljutás, miután a „futballban bármi megtörténhet”, de szerinte komoly esélye lesz rá a piros-kék mezeseknek. A jelenleg jogászként dolgozó szakember szerint a csatárok kifejezetten sokat profitálhatnak Gera tudásából.

„A Vasasban három-négy nagyon tehetséges támadójátékos van Tóth Milántól kezdve Holender Filipen és Radó Andráson át Zimonyi Dávidig. Nekik Gera mindenképpen segíteni fog. Egy nagyszerűen látó, támadó szellemű futballista volt. Mostanában volt néhány olyan mérkőzés, ahol a Vasas nem lőtt túlságosan sok gólt, remélem, hogy a támadójáték sokkal jobb lesz majd. Zoli tud minden olyat a futballról, amire most szüksége van a csapatnak.”

Gera első tétmérkőzésére nem kell sokat várni, február 28-án, szerda kora délután (13:00) a Vasas a Győr-Moson-Sopron vármegyei I. osztályú Mezőörs otthonába látogat a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

 





 





Ezeket olvastad már?
Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Itt a lista! Ők lehetnek Budapesten az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás