Vigyázz magadra, Dominik! Óriási a tét Szoboszlai számára, kísért a múlt





Mélyütés volt számára, hogy a góljával kiharcolt 2021-es Eb-szereplést csak tévén nézhette a makacs sérülése miatt. Most már nem hagyná ki a németországi Európa-bajnokságot is.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.11.17.
Szoboszlai Dominik Európa-bajnokság magyar válogatott sérülés

Érzelmektől túlfűtött interjúban értékelte a magyar labdarúgó-válogatott bulgáriai pontszerzését (2-2) és Európa-bajnoki kvalifikációját a csapatkapitány Szoboszlai Dominik. A Liverpool 23 éves magyar világklasszisa többek között elmondta: kirázza a hideg, ahogy az egyenes ági kijutásról beszél. Számára különösen fontos lesz játszani a 2024. június 14-én kezdődő németországi tornán, miután 2021-ben sérülés miatt ki kellett hagynia a részben budapesti rendezésű Eb-t.

Mióta Szoboszlai Dominik tavaly csapatkapitány lett, veretlen a magyar válogatott
Mióta Szoboszlai Dominik tavaly csapatkapitány lett, veretlen a magyar válogatott    –   Fotó: mlsz.hu

Pedig ahogy most, a szófiai meccs 97. percében az ő beadását csúsztatta saját kapujába Alex Petkov, úgy 2020 novemberében, az Izland elleni Eb-pótselejtező hosszabbításában még inkább Szoboszlai volt a főszereplő: akkor a 92. percben nagy szóló után lőtt még nagyobb gólt, továbbjuttatva ezzel Marco Rossi csapatát. Csakhogy ezt követően, mint kiderült, sérülten igazolta le őt Salzburgból a német RB Leipzig. A szeméremcsontjában keletkezett gyulladás miatt hónapokig fájdalomcsillapítókkal játszott, a Bundesliga-élcsapatnál augusztusig húzódott a bemutatkozása, és nem szerepelhetett a részben hazai Eb-n sem.

– Ha azt mondom, sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit érzek. Az elmúlt napokban az egészségügyi stábbal közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja lehessek. Ugyanakkor bármennyire is nehéz ezt megélni, ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés – fogalmazott Szoboszlai akkor, Rossi Eb-keretének kihirdetésekor az MLSZ honlapján.

A válogatott tehát nélküle játszott az Eb „halálcsoportjában”, előbb a Puskás Arénában a címvédő portugálok (0-3) és a világbajnok franciák (1-1), majd Münchenben a németek (2-2) ellen.

Nem csoda, hogy mindezek tudatában, most az M4 Sport riportere, Molnár Mátyás így köszönt el tőle Szófiában: 

„Egyet tegyél meg: júniusig nagyon vigyázz magadra, hogy ott tudj lenni az Eb-n!”

Hidd el, nekem is ez a célom! Egyet már kihagytam, többet nem szeretnék!

– válaszolta széles mosollyal Szoboszlai Dominik.

A sérülése után, 2021 szeptemberében tért vissza a magyar válogatottba. Az azóta eltelt bő két évben csak egyetlen meccset (a 2021 novemberi, lengyelországi 2-1-re megnyert világbajnoki selejtezőt) hagyott ki kisebb sérülés miatt, ellenben másik 25-ön játszott, egy kivételével kezdőként, 16-szor végig a pályán. 

A vb-selejtezőket csoportja negyedik helyén zárta vele a Rossi-csapat, de aztán a Nemzetek Ligájában szenzációs menetelést bemutatva kis híján bejutott a négyes döntőbe, most pedig tavaly szeptember óta veretlenül, az utolsó játéknap előtt vezeti Eb-selejtezőcsoportját. 

Folytatás vasárnap 15 órától (tv: M4 Sport) a telt házas Puskás Arénában, már biztos Eb-résztvevőként, a második helyért még versenyben lévő Montenegró ellen.





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás