Letöltötte eltiltását, visszatér Budapestre a botrányhős focista





A magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen fejezi be vasárnap az Európa-bajnoki selejtezőt. A vendégek újra számíthatnak rutinos középhátvédjükre, Sztefan Szavicsra, aki a júniusi odavágó után arrogánsnak nevezte a magyar csapatot.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.18.
Sztefan Szavics Montenegró hergelés Magyarország Puskás Aréna

Idei utolsó összecsapására készül a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap Montenegrót látja vendégül a Puskás Arénában (15:00, tv: M4 Sport). Szoboszlai Dominikék Bulgária ellen 2-2-es döntetlent értek el, ezzel sikerült kiharcolniuk a kijutást a 2024-es Európa-bajnokságra. A montenegrói összecsapás azonban nem ígérkezik sétagaloppnak, a júniusi 0-0-s döntetlen után komoly szócsata alakult ki.

STYLES, Callum; ORBÁN, Willi
Igencsak parázsra sikerült a júniusi Montenegró-Magyarország összecsapás Fotó: Koszticsák Szilárd

A hergelésért az Atletico Madrid középhátvédje, Sztefan Szavics felel, aki az akkori nyilatkozatában  nem egyszer belerúgott a magyarokba. „Többet birtokolták a labdát, de azon kívül nem mutattak semmit, könnyedén megfékeztük őket, simán lehoztuk a meccset kapott gól nélkül. Bizonyítottuk, hogy bárkinek méltó ellenfelei vagyunk, még akkor is, ha sokan leírtak minket a selejtezősorozat rajtja előtt” – kezdte Sztefan Szavics, aki aztán még feljebb kapcsolt.

Nem féltem attól, hogy néhány váratlan mozdulattal megvernek bennünket. Túlságosan magabiztosak és kissé arrogánsak voltak a magyarok – ok nélkül. Mi voltunk a jobbak!

Ezt követően Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt

Ő ezt gondolja, én nem így gondolom. Egyértelműen tiszteltük őket. Ki is jelentettem a meccs előtt, hogy olyan csapat Montenegró, amelyet tisztelni kell, és tiszteljük is. Amit Szavics mondott, azt nem tartom fairnek, ez nem az igazság.

Szavics az előző, Litvánia elleni Eb-selejtezőn (2-0) sárga lapos eltiltás miatt nem játszott, a 72-szeres válogatott a Puskás Arénában azonban minden bizonnyal visszakerül a kezdőcsapatba. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Hajdú B. István elmondta, így juthat BL-be a Fradi

Hajdú B. István elmondta, így juthat BL-be a Fradi

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás