Történelmi tettre készül a magyar válogatott Montenegró ellen





Június 17-én, szombaton Montenegró ellen folytatja Európa-bajnoki selejtezőszereplését a magyar válogatott. Lapunk összeszedett öt érdekességet az ellenfelünkről.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.06.15.
Módosítva: 2023.06.15.
Montenegró Savicsevics Európa-bajnoki selejtező Magyarország magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott június 17-én, szombaton (18:00) Montenegró ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt. A hazai pályán szereplő alakulat eddig egy győzelmet és egy vereséget ért el, a magyarok pedig 3-0-ra legyőzték Bulgáriát. Lapunk összeszedett öt érdekességet a szombati ellenféllel kapcsolatban.

Lang Ádám
A magyar labdarúgó-válogatott ezúttal Montenegró ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt (Fotó: Kricskovics Antal)

1. Montenegró az első hivatalos mérkőzését ellenünk játszotta 2007-ben, március 24-én és 2-1-re győzött. Priskin Tamás már az első percben megszerezte a vezetést, a második játékrészben Montenegró azonban két büntetőből fordítani tudott – az AS Roma és a Juventus egykori sztárja, Mirko Vucsinics is betalált.

2. Az örökmérlegünk negatív, az imént említett összecsapáson túl még két barátságos mérkőzést játszottunk Montenegró ellen, 2008-ban döntetlent, 2019 szeptemberében pedig vereséget értünk el. Téttel bíró párharcon most találkozunk először a balkáni országgal. Egy esetleges magyar siker az első történelmi győzelmet jelentené Montenegró ellen.

3. Ha már a legutolsó találkozóról szó esett, az akkor csereként pályára lépő Sigér Dávid lett az 1000. debütáló magyar válogatott futballista. A 32 éves játékos azóta további 13 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

4. A montenegrói futball legnagyobb legendája Dejan Szavicsevics, aki a Crvena Zvezdával és az AC Milannal is Bajnokok Ligáját nyert. A válogatottban még jugoszláv színekben játszott, ám születési helyét (Podgorica) tekintve ma már montenegróiként tartják számon. Szavicsevics 2004 óta hazája labdarúgó-szövetségének elnöki pozícióját tölti be. 

5. A magyaroknak Vukasin Poleksics és Mladen Bozsovics neve lehet ismerős. Előbbi a Debrecennel a BL-ben is játszott, de megfordult a Tatabányában, a Kecskemétben, a Pécsben, a Békéscsabában és a Vasasban is. Utóbbi a Fehérvár hálóját védte, összesen 82 válogatottmeccsen lépett pályára a két kapus.

A magyar válogatott Montenegró után június 20-án, kedden Litvánia ellen mérkőzik meg a Puskás Arénában.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás