Őrületes szigorítás a Forma–1-ben, Hamilton rögtön kiakadt





Alaposan bekeményített a Forma–1 vezetősége, és megnégyszerezte a versenyzők büntetésének maximális összegét, a legdurvább szabályszegő így már akár egymillió eurós (380 millió forint) csekket is kaphat. Lewis Hamilton vezetésével a pilóták felháborodtak.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.21.
Módosítva: 2023.10.21.
Forma – 1 büntetés Daniel Ricciardo charles leclerc Hamilton

Kemény döntésre szánta rá magát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Motorsport Világtanács genfi ülésén. A szervezet úgy döntött, hogy megnégyszerezi a Forma–1-ben a versenyzőkre kiszabható büntetések összegét, az eddigi maximális 250 ezer eurós (95 millió forint) limit mostantól egymillió euróra (380 millió forint) emelkedik. A változtatás hatalmas port kavart.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton nagyon nem örül az új módosításnak Fotó: AFP

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, aki nem fél megszólalni, ha úgy érzi, hogy igazságtalanság éri, az elsők között fejezte ki nemtetszését.  

"Gondolnunk kell az üzenetre, amelyet a nézőknek küldenek. Ha milliós pénzbírságot rónak ki ránk, ügyeljünk arra, hogy 100 százalékban jó célt szolgáljanak”nyilatkozta Lewis Hamilton.

Ez nagyon sok pénz ebben az iparágban, és sokkal többet kell tennünk a jobb hozzáférhetőség és a sokszínűség megteremtése érdekében, csak így kapják meg tőlem azt a milliót.

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ekkora büntetést nem is tud minden pilóta kifizetni. 

Ez óriási pénz. Fogalmam sincs, mi érdemelne 1 millió eurós büntetést, egyes pilóták ennél kevesebbet keresnek.

Kevin Magnussen (Haas) nevetségesnek, a kézsérülése után visszatérő Daniel Ricciardo (Alpha Tauri) pedig ijesztőnek nevezte ezt a döntést. Utóbbi csapattársának, Cunoda Jukinak figyelnie kell, neki - illetve a williamses Logan Sargeantnek - az éves fizetése a szóban forgó egymillió euró. George Russell saját példájából kiindulva hozzátette, hogy ebből viszont jóval kevesebb marad a versenyzőknél, az alapvető életszínvonaluk mellett a különböző edzőket, asszisztenseket és a futamokra való utazásokat is ők finanszírozzák.

A mezőny ezen a hétvégén az Egyesült Államokban versenyez, Katar után Austinban is a sprinthétvége formátum zajlik majd. A világbajnoki cím sorsa már eldőlt, Max Verstappen egymást követő harmadik évében sem talált legyőzőre.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás