Magyar Nagydíj – Hamilton volt a leggyorsabb szombaton: "Nyomtam, mint az állat!"





A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.22.
Lewis Hamilton forma-1 hungaroring magyar nagydíj

A 38 éves brit pilótának ez az idei első és pályafutása 104. pole pozíciója, a Hungaroringen kilencedik alkalommal indulhat az élről. A második helyen a Red Bull kétszeres világbajnok, címvédő holland pilótája, Max Verstappen végzett mindössze három ezredmásodperces lemaradással, míg a harmadik időt a McLarennel versenyző brit Lando Norris érte el.

Hamilton végzett az élen  Fotó: Metropol

Hihetetlen, mit éreztem, ahogy megtudtam, hogy enyém a pole pozíció. Annyira üvöltöttem az autóban, hogy elment a hangom. 

Kemény másfél év van a csapat mögött, egy óriási hullámvasutazás, de nem veszítettük el a hitünket, összetartottunk. Ma is mindent beleadtam, nyomtam, mint az állat és bíztam benne, hogy összejön" – idézi a Ripost a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton nyilatkozatát.

Verstappen már kevésbé volt lelkes, érthető módon: "Ez a hétvége eddig nem a legjobb. Szenvedtem az autó egyensúlyával, nem éreztem az autót, nem voltam magabiztos. Második lettem, de ezzel az autóval az élen kellett volna végeznem. Remélem a versenyre jobban összeáll minden."

Lando Norrisszal, a McLaren versenyzőjével ugyancsak nem lehetett madarat fogatni:

"Nem vagyok most a legboldogabb, mert megszerezhettem volna az első rajtkockát, de sokat hibáztam. A versenyt izgatottan várom, a tempónk erősnek tűnik. A Hungaroring nehéz pálya, nehéz rajta előzni, de itt vagyunk elől, és sok pontot tudunk szerezni."

A szombati időmérő előtt Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Hungaroring vezérigazgatója bejelentette, hogy a magyar futam 2032-ig biztosan a versenynaptárban marad. A Formula–1 és a Magyar Nagydíj közti megállapodás 2027-ig szólt, ezt hosszabbították most 2032-ig. A Hungaroring az elkövetkező években, 2026-ig jelentős felújításon esik át, többek között új főépületet és főtribünt építenek. 

A futamról készült galériánkat az alábbi képre kattintva lehet végignézni:





A MÁV-VOLÁN-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről részletes információk, valamint térkép a weboldalon érhető el: www.mavcsoport.hu/f1

 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás