„A meccs reggelén éreztem, minden sikerül” - így született meg a csoda a kéziseknél





A fradista Szöllősi-Zácsik Szandra térdműtétje miatt alaposan gyengült női kézilabda-válogatottunk. A Metropol máris meglelte utódát: Albek Anna az utóbbi időben szédületesen játszik.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.10.11.
kézilabda válogatott Albek Anna

Amióta Gyurka János dirigál a mosonmagyaróvári női kézilabda-csapatnak, új szelek fújdogálnak. Akire játékosai közül a jövőben különösen figyelni kell, az Albek Anna, aki pokoli erejű bombáival némileg feledtetheti a válogatottban a sérült Szöllősi-Zácsikot. Az óváriak idén már a bajnokságban is csodát tettek, legyőzték a győriek "világválogatottját".

Bár Szandi bal átlövő, én pedig jobb oldali, elkel majd a lövőerő a november 30-án Skandináviában kezdődő vb-n, amelyen megtehetjük az első lépést a párizsi olimpiai részvétel felé 

mondta a zentai születésű Albek, aki nemzeti együttesünkbe a válogatottságról leköszönt Tomori Zsuzsa helyére érkezett 2021 novemberében.  

Fotó: Koncz Márton

 

A 21 éves átlövő már részt vett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány több összetartásán, így nem ismeretlen számára az ottani közeg. Tippje szerint a vb-csoportmeccsek közül a Kamerun és Paraguay ellenit hozni kell, míg a harmadik csoportrivális, Montenegró rágósabb falat lehet Helsingborgban.

Robbanékonyságunk döntő faktor lesz

-Papíron ez igaz, de mivel a montenegróiak komótosan és keveset futnak, a mi robbanékonyságunk döntő lesz, így ebből a négyesből első helyezettként megyünk tovább a középdöntőbe.

Anna a múltban nyert Golovinnal junior Eb-t, ismeri a magyar junior vb-győztes játékosokat is, ezért úgy véli, a válogatottban egy összeszokott társaság alakult ki.

-Mostani formámmal elégedett vagyok, a magyaróvári együttessel bajnokin megvertük a hazai nagyhatalom győrieket. Érdekes, a meccs reggelén éreztem, hogy minden sikerül, és mivel kapusunk, Szemerey Zsófi is remekelt, nem maradt el meglepetésszerű diadalunk.

Anna négy évig az osztrák kézilabdázásban (Graz) gyűjtötte a rutint, majd Németországban (Metzingen) húzott le két idényt, így teljes, 60 perces meccseken szerzett nélkülözhetetlen játékrutint. 

A női válogatott szerda este Norvégia ellen játszik Európakupa-meccset.


 


 


 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás