„Csoda lenne, ha újra egyedül tudnék vécére menni” – súlyos betegségéről vallott a legenda





Louis van Gaal, a holland futballválogatott korábbi szövetségi kapitánya azt reméli, még ebben a hónapban jó híreket kap daganatos betegsége kapcsán.



Megosztás
Szerző: SZS
Létrehozva: 2023.09.11.
Módosítva: 2023.09.11.
labdarúgás rákbetegség Louis van Gaal

A Daily Star arról írt, hogy a korábbi holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal a „csodában” reménykedik. Abban, hogy újra képes lesz egyedül is használni a WC-t. A tavalyi vb-n a holland futballválogatott szövetségi kapitányaként dolgozó legendás, BL-győztes szakember arra vár, hogy kiderüljön: sikeres volt-e újabb, talán legutolsó rákműtétje. Van Gaal közel három éve küszködött a prosztatarák agresszív formájával, bár úgy döntött, titokban tartja, mert nem akarta, hogy betegsége hírével visszavesse együttesét a 2022-es katari világbajnoki részvételért folyó küzdelmek során.

Louis van Gaal
Fotó: AFP

Most elárulta, hogy újabb orvosi beavatkozáson esett át, és azt reméli, hogy az orvosok a kórházi konzíliumon napokon belül olyan jó hírekkel szolgálnak majd, amikre nagyon vágyott. Tudni kell, olyannyira agresszív volt a rák, hogy Van Gaal segítségre szorult, csak úgy tudott kimenni a vécére. A 72 éves férfi elárulta:

Csoda lenne, ha újra egyedül lennék képes illemhelyre járni.

Hozzátette, két-három hete megműtötték, megpróbáltak mindent rendbe tenni, aminek részleteivel ezúttal senkit sem kívánt fárasztani. Szeptember 19-én újra vissza kell térnie orvosi kontrollra, ahol minden eldől. 

– Megtörténhet a csoda, hogy újra ki tudok menni egyedül a WC-re – reménykedik.

A nyugdíjas tréner 2021-ben harmadszor is holland kapitányi állást vállalt, a tavalyi katari vb-n a legjobb nyolcig jutott a csapattal, csak a későbbi aranyérmes Argentína ellen búcsúztak. A vereséget követően a szakember bejelentette lemondását. A Vastulipán becenevű egykori testnevelőtanár kitart amellett, hogy többé nem vállal edzői állást. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás