„Kívülről édes tehernek tűnhet” – így élte meg a Bayern München irányítását a magyar edző

A Bayern München szerda este 4-3-ra verte a Manchester Unitedet a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén. A bajor csapatot Lőw Zsolt irányította.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.21.
Lőw Zsolt Bajnokok Ligája Bayern München Manchester United

Thomas Tuchel vezetőedző eltiltása miatt a másodedző, Lőw Zsolt dirigálta a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája első fordulójában. A magyar tréner nem kisebb ellenféllel, mint a Manchester Uniteddel került szembe, és nem vallott szégyent, győzelemre vezette a bajorokat (4-3). 

Lőw Zsolt
Lőw Zsolt –Fotó: AFP

– Kívülről ugyan „édes tehernek” tűnhet egy ekkora klubnál dolgozni, de amikor az ember a saját bőrén érzi, hogy itt bizony minden mérkőzésen a győzelmet és a jó teljesítményt várják el, akkor az hatalmas nyomást jelent. Persze aki ezen a szinten vállal munkát, annak együtt kell tudni élnie ezzel – reagált arra az M4 Sport stábjának Lőw Zsolt, hogy milyen érzés volt „fővezérként” irányítani a futballtörténelem egyik legsikeresebb klubját. 

Persze a Bajnokok Ligája nem szokatlan terep a számára, hiszen másodedzőként korábban a Paris Saint-Germainnel a fináléig menetelt, a Chelsea-vel pedig elnyerte a BL trófeáját Thomas Tuchel segítőjeként.

– Persze hazudnék, ha azt mondanám, ez is csak egy meccs volt a sok közül. Hosszú évek kitartó munkája van emögött, lassan tizenkét éve vagyok az edzői pályán, az a rengeteg tapasztalat, amit gyűjtöttem, ilyen szituációban jól hasznosítható. Ott állni az oldalvonal szélén, beszélni az öltözőben, folyamatosan döntéseket hozni, ennek súlya van. Az osztrák harmadosztályból indulva rengeteg munkával és alázattal, és természetesen egy csipetnyi szerencsével értem el azt, ahol most tartok. Keményen megdolgoztam azért, hogy ma én állhattam az oldalvonal mellett – fogalmazott a 44 éves szakember.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás