„Futnék még egyszer” - Szívét-lelkét kitette az atlétikai vb magyar sztárja - Videó

Nem sikerült borítani a papírformát Eb-ezüstérmes futónőnknek.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.08.23.
Módosítva: 2023.08.23.
kozák luca 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság atlétika Nemzeti Atlétikai Központ

Kozák Lucának nem sikerült a csodával határos döntőbe jutás, de a sikerrel vett előfutam után a 100 méteres női gátfutás szerdai elődöntőjében is nagyot futott, a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Kozák Luca fél óra pihenő után akár újra futott volna a szenzációs hangulatban
Kozák Luca fél óra pihenő után akár újra futott volna a szenzációs hangulatban   /  Fotó: Origo - Csudai Sándor

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák a keddi 12.71 másodperces (idei legjobb, országos csúcsától csak két századdal elmaradó) ideje után, ezúttal is a futamában negyedikként, 12.73-as eredménnyel teljesítette a távot a vb-n. A fináléba jutáshoz ez kevés volt, de a szenzációs magyar közönség ünnepléséhez nagyon is elég.

Nyilván az volt a papírforma, hogy nem megyek tovább, viszont időben jobbat akartam. Jól melegítettem, azt hittem, hogy jobb lesz, de ez sem egy rossz idő, közel az egyéni csúcsomhoz. Nagyon élveztem a versenyzést itt, hatalmas nagy élmény volt. Az elmúlt két vébét leszámítva ilyen idővel mindig lehetett döntőzni, de mára hihetetlenül erőssé és iszonyatosan sűrűvé vált a mezőny. Pár tizeden belül vagyunk nagyon-nagyon sokan. De nagyon élveztem, örültem, hogy itt lehettem, és megyek tovább. Nagyon megkönnyíti a dolgomat, hogy már kvalifikáltam a jövő évi, párizsi olimpiára. Csak az országos csúcs meglett volna ma! 

Legszívesebben futnék még egyszer, akár fél óra múlva, hátha jobb lenne

– mondta az összesítésben a 13. helyen végzett, 27 éves debreceni futónő az M4 Sport adásában.

Utóbbi egy óvással akár valóra is válhat, hiszen a Kozák mellett futó amerikai Masai Russell a második gátat felrúgta, ami megzavarta a magyar versenyzőt.

A szám másik két magyar indulója, Kerekes Gréta és Tóth Anna nem jutott az atlétikai vb középdöntőjébe.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás