Itt az újabb magyar siker, hatalmasat futott Kozák Luca





A budapesti atlétikai világbajnokság keddi napján három magyar gátfutó (Kerekes Gréta, Kozák Luca, Tóth Anna) szerepelt a 100 méteres táv előfutamain. Kozák végül magabiztosan bejutott az elődöntőbe, Kerekes és Tóth pedig búcsúzott.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.22.
2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kerekes gréta tóth anna kozák luca

Izgalmas napnak ígérkezett a kedd a budapesti atlétikai világbajnokságon, az esti programot megnyitó 100 méteres női gátfutásban három magyar sportoló (Kerekes Gréta, Kozák Luca, Tóth Anna) is rajthoz állt. Az első előfutamban Kerekesnek lehetett szurkolni. A 30 éves sportolónő 13,09-es időt futott, ami a hetedik helyre volt elég, ezzel eldőlt, hogy nem jut tovább az elődöntőbe.

Kerekes Gréta nem tudott bekerülni az elődöntőbe Fotó: Csudai Sándor / Origo

A legnagyobb figyelem Kozákra hárult, aki a második előfutamban vett részt. Az Európa-bajnoki ezüstérmes a hatos pályán remekül kapta el a rajtot és parádés teljesítményt nyújtott, 12,71-es eredményével holtversenyben a harmadik helyet szerezte meg, ezzel automatikusan bejutott az elődöntőbe, beállította idei legjobb eredményét és mindössze két századdal maradt el az országos csúcstól! "Az volt a célom hogy meglegyen az automatikus továbbjutás, tudtam hogy nehéz lesz a mezőny. Már befelé jövet kiabáltak, hogy hajrá Luca, ebből próbáltam építkezni és előnyt építeni" - nyilatkozta a futása után Kozák Luca.

Kozák Luca idei legjobb eredményével magabiztosan bekerült az elődöntőbe Fotó: Csudai Sándor / Origo

Végezetül pedig Tóth következhetett a hetes pályán, a hatodik helyen zárt 12,95-ös idővel, a showt Kendra Harrison lopta el, aki első próbálkozására 12,24-et futott, és ezzel a világ idei legjobb idejét érte el. A negyedik selejtező befejezte után kiderült, Tóth ideje nem elég az elődöntőre, ám oka neki sem lehet a szégyenkezésre, a 24 éves versenyzőnek még rengeteg ideje lesz a bizonyításra.

Tóth Anna bement 13 másodperc alá, de ez nem volt elég az elődöntőhöz Fotó: Csudai Sándor / Origo

Kozák elődöntője szerdán 20:40-től kezdődik.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás