Brutálisan edz, naponta órákat kuksol a fagyasztóban a budapesti atlétikai vb sztárja

Esztelen edzésmunka és rengeteg didergés. Egyetlen rossz mozdulattal kis híján tönkretett mindent, de megúszta a kizárást a világcsúcstartó gátfutó.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.08.23.
Módosítva: 2023.08.23.
Karsten Warholm 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság atlétika gátfutás

Még a rengeteg edzésmunkához szokott sztáratléták is hitetlenkednek annak hallatán, mennyit és hogyan dolgozik Karsten Warholm. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó 27 éves norvég gátfutó a budapesti atlétikai világbajnokság eddigi legnagyobb drámáját úszta meg. A 400 méteres gátfutás előfutama után szabálytalan gátvétellel vádolták meg, amivel értelmét veszítette volna a párját ritkító felkészülése. Végül megúszta a kizárást.

Warholm szabálytalan gátvétele miatt későn óvtak az olaszok, megúszta a vb favoritja
Warholm szabálytalan gátvétele miatt későn óvtak az olaszok, megúszta a vb favoritja     –    Fotó: AFP

A szakértők számára is hajmeresztő munkamódszereihez tartozik, hogy Warholm nemigen tart pihenőt, gyakorlatilag egész évben rendkívül intenzíven edz.

– Ebben a sportban extrém módon alábecsülik az edzők szerepét – célzott a futósztár trénere, Leif Olav Alnes és munkamódszere fontosságára.

Hetente három úgynevezett vörös napja van; ezek a legkeményebbek. Ilyenkor délelőtt 10-től este 19 óráig tartanak az edzések, kezdve 20-30-szor 60 méteres sprintek sorozatával, folytatva gátugrótréningekkel, majd mindezt megfejelve kőkemény súlyzós edzéssel. A szüneteket gyakran extrém meleg helyiségben, infravörös lámpák között, meleg vízzel töltött zsákokon tölti, vagy jakuzziban, hogy az izmai ne merevedjenek el. 

A lazább napokon a regeneráción van a hangsúly, ilyenkor meg a vérkeringést serkentendő fagyasztó kamrában vagy leginkább az edzője kertjében található medence jéghideg vizében kuksol Warholm. Ebben 3 óra 47 percnyi didergés a rekordja.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6 ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás