„Én játszom utoljára apám mezében” – Mészöly Kálmán szobrot kap Angyalföldön





Jövő vasárnap végleg visszavonultatják Mészöly Kálmán legendás 3-as számú mezét. Búcsú gyanánt fia, Géza futballozik benne, majd örökre hazaviheti a dresszt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.19.
labdarúgás Mészöly Kálmán kegyelet szoboravatás

A tavaly novemberben, 81 éves korában elhunyt egykori válogatott Vasas-futballista, későbbi remek szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán mezét megkapja a fia, Géza, és attól kezdve többé egyetlen piros-kék labdarúgó sem veheti fel azt, tudniillik örökre visszavonultatják a hármas dresszt.

Mészöly Kálmánt játékosként és szövetségi kapitányként is beszavazták a szurkolók
Mészöly Kálmán Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Édesapám emlékének július 30-án, vasárnap fél háromkor adózhat az, aki kilátogat végső nyughelyéhez, a Farkasréti temetőben lévő sírjához

 – újságolta fia, Mészöly Géza.Ötkor aztán a labdáé lesz a főszerep, tudniillik az angyalföldi Illovszky-stadionban a volt tréner, dr. Genzwein Ferenc által összeállított Vasas old boys együttese megmérkőzik a magyar öregfiúk- válogatottal, melyet Gellei Imre egykori szövetségi kapitány állít össze. Engem, aki a Vasasban játszom majd, ért az a megtiszteltetés, hogy az Öreg által a találkozókon viselt 3-as számú mezben léphetek gyepre, majd a meccs végén szépen összehajtogatom, és hazavihetem magammal.

A házigazda Vasas-öregfiúk kapuját Babócsy András védi, de szerelést húz például Mónos Tamás is. A magyar válogatottról annyi tudható, hogy a lelátón foglal helyet, és emlékezik Mészöly Kálmánra Détári Lajos és Nyilasi Tibor. A futballprogramot a 19 órakor kezdődő Vasas–Budafok NB II-es bajnoki találkozó teszi teljessé. A klub hamarosan szerződést köt azzal a szobrászművésszel, aki elkészíti a Szőke Szikla 2 méter magas bronzszobrát, amit egy kőtalapzaton állítanak fel, és leplezik le még a karácsonyi ünnepek előtt.

– Apám szobrának a stadionon kívül, a Fáy utca és Hajdú utca sarkán lesz a helye. Ugyanazon a napon a Vasas sportcsarnokában rá emlékezünk egy műsoros összeállítással – tette hozzá Mészöly Géza.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás