Megható üzenet, ez volt Mészöly Kálmán utolsó kívánsága





December 12-én helyezték végső nyugalomra a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ikonját, Mészöly Kálmánt. A Szőke Szikla utolsó kívánsága után minden magyarnak megdobbant a szíve.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2022.12.14.
Módosítva: 2022.12.14.
mészöly kálmán temetés gyász

A Farkasréti temetőben kísérték el utolsó útjára a 81 éves korában elhunyt Mészöly Kálmánt. Hétfői temetésén a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nevében Berzi Sándor alelnök mondott beszédet, ezen felül az elnök, Csányi Sándor levelét is felolvasta, aki felelevenítette utolsó találkozóját a Szőke Sziklával.

Könnyfakasztó Mészöly Kálmán utolsó kívánsága Fotó: Nagy Zoltán / Metropol

A válogatott jusson ki a világbajnokságra!

– ez volt Mészöly Kálmán utolsó kívánsága. Csányi a Szőke Szikla 81. születésnapján kérdezte meg, hogy mire lenne szüksége, ez volt az egykori legendás hátvéd válasza.

Az MLSZ-elnök ígéretet tett a kérés teljesítésére. Ha ez bekövetkezik, azon lesz, hogy másnap a Nemzeti Sport címoldalán ott legyen Mészöly Kálmán fényképe, mellette pedig az üzenet: „Kérésedet teljesítettük.”

Az MLSZ alelnöke szerint Mészöly egyenes, szókimondó ember volt, igazi egyéniség, de egyben olyan csapatjátékos, aki kiválóan beszélte a futball nyelvét. Ezután felelevenítette a Szőke Sziklának becézett Mészöly Kálmán pályafutásának főbb állomásait, hogy 1960-ban mutatkozott be a Vasas felnőtt csapatában, amellyel négyszer nyert bajnokságot, háromszor pedig Közép-Európai Kupát. A magyar válogatottban 1961 decemberében debütált, majd további hatvan alkalommal öltötte magára a címeres mezt. Két világbajnokságon vett részt: 1962-ben Chilében, majd 1966-ban Angliában is negyeddöntős, az 1964-es Európa-bajnokságon bronzérmes volt a csapattal. Később szövetségi kapitányként háromszor irányította a nemzeti együttest, amelynek szintén 61 alkalommal ült a kispadján, de dolgozott Törökországban, Cipruson és Szaúd-Arábiában is, majd később tanácsadóként segítette az MLSZ munkáját. Berzi felhívta a figyelmet arra, hogy Mészölyt tevékenysége elismeréséül 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség Életműdíjjal jutalmazta, valamint a Budapest díszpolgára címet is megkapta.





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás