Kiderült: ebben egyezett meg az itthoniakkal Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang

A fiúk duzzadnak az erőtől, és gőzerővel készülnek az olimpiáraMegosztás
Szerző: s
Létrehozva: 2023.07.13.
Liu Shaoang Liu Shaolin Sándor Kína

Országváltásukkor sokan féltették Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot, akik óriási fába vágták tavaly év végén a fejszéjüket. Az olimpiai bajnok gyorskorisok itthon nemzeti hősként a válogatott alapemberei voltak, és úgy váltották országot, hogy Kínában a nagy konkurencia miatt még a válogatott csapattagságuk sem garantált. A legvérmesebb teóriák szerint az ázsiai ország a megszerzésükkel csak a rivális magyarokat akarták gyengíteni.

Hungarian-born Skaters Sandor Liu Shaolin and Liu Shaoang To Represent Tianjing
Magyarországnak szereztek olimpiai aranyakat, de itt a kínai állampolgársági Fotó: VCG

A fiúk persze nagy harcosok, és ott akarnak lenni 2026-ban a milánói olimpián. Hogy mennyire jó úton haladnak, arra bizonyíték, hogy a testvérek a napokban már a kínai válogatott edzőtáborból kínai szerelésben posztoltak fotókat. A magyar rajongók egytől egyig állítják, szurkolnak nekik, de a magyar címeres korcsolyaruha jobban, szebben mutatott rajtuk.

A fiúk annyira komolyan veszik a sportot, hogy idén már haza sem tudnak jönni. Itthoni szeretteikkel is csak jövőre tudnak találkozni.

– Személyesen húsvétkor találkoztunk, akkor több napot töltöttek idehaza – nyilatkozta Szabó Sándor, a testvérek anyai nagypapája. – Abban legutóbb megegyeztünk, hogy 2024 elején ismét találkozunk, bár azt még nem pontosítottuk, hogy erre hol kerül sor, Magyarországon vagy Európa melyik országában. Számomra az a lényeg, hogy mindketten egészségesek, és jó erőben vannak.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang azok után kérvényezte a magyar szövetségtől az országváltást, hogy edzőjük, a gyerekkoruk óta velük foglalkozó Cseng Csing Lina tavaly júliusban bejelentette, hazatér Kínába.

 

 

 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás