RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ennyit keres Marco Rossi kulcsembere





Közzétette az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) a csapatok játékosainak fizetését. Gazdag Dániel nem panaszkodhat, de ennek ellenére nincs ott a legjobb 50 bérezett között, az ezüstcipő ellenére sem.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.05.17.
gazdag dániel válogatott fizetés labdarúgás Egyesül Államok

Nyilvánosságra hozta a játékosok fizetését az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS). A listát a Liverpool korábbi szélsője, a jelenleg a Chicago Fire alkalmazásában álló Xherdan Shaqiri vezeti 8,1 millió amerikai dollárral (2,7 milliárd forint). Őt követi a tavaly nyáron Napolitól távozó Lorenzo Insigne (7,5 millió dollár/2,5 milliárd forint), Javier Hernández (7,4 millió dollár/2,5 milliárd forint), valamint Federico Bernardeschi (6,3 millió dollár/2,1 milliárd forint) és Sebastián Driussi (6 millió dollár/2 milliárd forint).

Gazdag Dánielt (balra) pokollal fenyegették a mexikóiak, de végig pályán volt és ünnepelhetett a fontos meccs végén
Gazdag Dániel csak csapaton belül van a legjobban fizetett játékosok között Fotó: Getty Images

A Philadelphia Union középpályása, Gazdag Dániel tavaly remek szezont zárt: az alapszakaszban 22 gólt és 10 gólpasszt jegyzett, amivel a góllövő- és a kanadai lista második helyén végzett, egyedül Hany Mukhtar (Nashville) volt nála is hatékonyabb. A 19-szeres magyar válogatott a döntőig vezette csapatát, az öt legértékesebb játékos (MvP) listájára végül nem jelölték, de az év végi álomcsapatba így is bekerült. Fizetését meg is emelte a Philadelphia, jelenleg 1,3 millió dollárt (458 millió forint) tesz évente zsebre. Klubján belül csak Mikael Uhre keres nála többet (1,9 millió dollár/655 millió forint), ám ezzel együtt az összetettbeli listán mindössze a 71. pozíciót foglalja el Gazdag. A fent említett Mukhtar ennek több mint a dupláját, 3,1 millió dollárt (1 milliárd forint) tesz zsebre.

Ahhoz képest, hogy milyen sikereket ért el tavaly, ez az összeg nem feltétlen tükrözi Gazdag hihetetlen mutatóit. A Philadelphia Union a fizetések terén nem nyitja ki a pénzcsapot, a 29 vizsgált együttesből a 22. helyen áll az összbérezések tekintetétben. A tavalyi győztes Los Angeles FC a második ezen a ranglistán.

Az idei szezonban a 27 éves középpályás 10 bajnokin négy gólt és négy gólpasszt jegyzett.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás