"Senki nem edz többet" - megsúgta titkát a világbajnokság magyar esélyese





Halász Bence kalapácsvető lehet a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárja. Ezt kérte az edzőitől.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.04.08.
Atlétika Budapest világbajnokság

Európa-bajnokságon második, vébén harmadik is volt már, Halász Bence lesz egyértelműen a budapesti atlétikai világbajnokság legnagyobb sztárja. A 25 éves kalapácsvető augusztus 19-én lép dobókörbe, ráadásul nem titkolt céllal: a legjobb akar lenni. Nincs rajta nyomás a hazai pálya miatt, mint mondja, a Holdon is győzelemért harcolna.

Fotó: Török Attila

A sportoló a Mandinernek beszélt arról, mennyit melózik a sikerért:

- A magyar kalapácsvetőknél senki nem edz többet a világon. A munka szerepel az első, a második és a harmadik helyen. Sokat finomodtunk időközben, ha valaki fájdalmat érez, ma már szólhat legalább. De a munkát akkor is el kell végezni, legfeljebb okosabban. Úgy lettünk nevelve, hogy ha valami elmaradt, szinte szégyelljük magunkat.

Halásznak edzésnaplót is kell vezetnie, de van egy eddig titkolt megállapodása a felkészítőivel:

Ha nyerek, nem kell tovább írni az edzésnaplót. Ez egy régi alku nálunk arra az esetre, ha felnőttvilágversenyt nyer valaki. Az igazat megvallva, nem bánnám az edzésnapló beszüntetését. Mert értem én, hogy mi ennek a célja: az ember még egyszer átgondolja, hogy aznap mit vitt véghez. Csakhogy én huszonnégy órában ebben élek, ezen agyalok, ezen pörgök, nekem nem kell újra átnéznem az aznapot.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás